Milyen fajtát ajánlanátok első kutyának?
Van ám a világon rövidszőrű, nem "nyomott" pofájú kutya is, aminek nem folyik egyfolytában a nyála és nem fröcsköl mindent össze. Ami ugye egy lakásban elég érdekes lenne.
Tisztában vagyok vele, hogy nem lesz rögtön szobatiszta és a kölyökkutya mindent megrág. Csak tudod, nagyon nem mindegy, hogy mennyire redukálom le a szőr-nyál dolgot.
Kedves Kérdező!
Mivel a boxer nagyon rövid szőrű, ezért mások is lakásban tartják. Egyedfüggő, mennyire nyáladzik.
Ausztrál juhászt nem ajánlom, mert igenis majdnem akkora a foglalkozásigénye, mint egy bc-nek, és nagyon domináns, akaratos kutyák, kezdőnek kb olyan, mintha mudi lenne.
Az összes ilyen nagyon nagy szőrű kutya vedléskor állati sok szőrt hullajt.
Ha járnál kutyasuliba, akkor a dobi is megfelelő lenne szerintem.
Angol Cocker Spániel esetleg?
Nekem kettő is van, mondjuk teljesen más a vérmérséklete a két kutyánk.Az egyik hiperaktív, nem az a kanapé kutya, a szabadban érzi magát a legjobban, viszont a másik mindenhogyan.Velem szokott aludni a kanapén, csomó trükköt tud, nagyon barátságos imádja a gyerekeket, és kirándulni is nagyon sokat szoktunk, úszni is rengeteget eljárunk.Nekem ő a tökéletes KUTYA.
Közepes méretű, viszont a szőre ápolást igényel, 3 havonta nem árt megnyírni, és a nyírás alatt trimmelést értek.
Szerintem melléd vagy valami vizsla, golden retriever,labrador retriever, vagy spániel illene.
A tenyésztő látni fogja hogy ki nyugodtabb, ki aktívabb, ki dominánsabb stb.De fontos hogy rendes Tenyésztőtől vegyél, ne szaporítótól, egy szaporító simán át tud vágni, és később több száz ezreket hagyhatsz a dokinál.
Vegyél egy olyan embertől kutyát aki törzskönyvel,teljes oltási programmal és chippel ellátva ad kutyát, és természetesen fontos hogy a későbbikben is bizalommal fordulhatsz hozzá bármilyen kérdésben.Ha cocker mellett döntesz tudok ajánlani kenneleket, nyugodtan írhatsz privátban ha bármi kérdésed van cockerekkel kapcsolatban.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!