Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen fajtát ajánlanátok...

Milyen fajtát ajánlanátok első kutyának?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok. Van nagy kertünk, de olyan kutyát szeretnék, akit lakásban is lehet majd tartani, mert nem tudom, hogy meddig maradok itthon, lehet, hogy pár év múlva albérletbe megyek és a kutyát mindenképp vinném magammal. Napi 2 órám lenne rá, az biztos. Szeretném, ha könnyen tanítható lenne és viszonylag nyugodt, könnyen kezelhető. Tehát azt tudom, hogy border collie-féle nagyon pörgős fajták kilőve. Szeretnék vele túrázgatni, kirándulni, vinni mindenfelé. Közepes vagy nagytestű kutyára gondoltam, padlócirkálók kilőve :)
2014. jún. 25. 10:06
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

Van ám a világon rövidszőrű, nem "nyomott" pofájú kutya is, aminek nem folyik egyfolytában a nyála és nem fröcsköl mindent össze. Ami ugye egy lakásban elég érdekes lenne.

Tisztában vagyok vele, hogy nem lesz rögtön szobatiszta és a kölyökkutya mindent megrág. Csak tudod, nagyon nem mindegy, hogy mennyire redukálom le a szőr-nyál dolgot.

2014. jún. 25. 13:52
 22/28 anonim ***** válasza:
Skót juhász szőre az évi vedléskor nagyon hullik, eleinte csomókban jön ki az aljszőr, ezt kefével kiszeded minimum kétnaponta, utána amikor a fedőszőr hullik, akkor naponta akár kétszer is lehet átkefélni, mert olyankor minden szőr (de ez nem különböző más kutyák vedlésétől, pl. egy rövidszőrűnél is olyankor minden szőr lesz). A vedlésen kívül max. heti egy átkeféléssel kiválóan karban tartható, lakásban szerintem előny, hogy a hosszabb szőr pl. a szőnyegből könnyebben felszedhető, mint pl. egy vizsla rövid szőre (aki simizett már kesztyűben vizslát, az tudja, miről beszélek :)).
2014. jún. 25. 14:22
 23/28 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Mivel a boxer nagyon rövid szőrű, ezért mások is lakásban tartják. Egyedfüggő, mennyire nyáladzik.

Ausztrál juhászt nem ajánlom, mert igenis majdnem akkora a foglalkozásigénye, mint egy bc-nek, és nagyon domináns, akaratos kutyák, kezdőnek kb olyan, mintha mudi lenne.

Az összes ilyen nagyon nagy szőrű kutya vedléskor állati sok szőrt hullajt.

Ha járnál kutyasuliba, akkor a dobi is megfelelő lenne szerintem.

2014. jún. 25. 20:50
 24/28 anonim ***** válasza:

Angol Cocker Spániel esetleg?

Nekem kettő is van, mondjuk teljesen más a vérmérséklete a két kutyánk.Az egyik hiperaktív, nem az a kanapé kutya, a szabadban érzi magát a legjobban, viszont a másik mindenhogyan.Velem szokott aludni a kanapén, csomó trükköt tud, nagyon barátságos imádja a gyerekeket, és kirándulni is nagyon sokat szoktunk, úszni is rengeteget eljárunk.Nekem ő a tökéletes KUTYA.

Közepes méretű, viszont a szőre ápolást igényel, 3 havonta nem árt megnyírni, és a nyírás alatt trimmelést értek.

Szerintem melléd vagy valami vizsla, golden retriever,labrador retriever, vagy spániel illene.

2014. jún. 25. 21:31
 25/28 A kérdező kommentje:
A cockerre én is gondoltam. A tenyésztő már látja a kiskutyákon, hogy ki lesz nyugis?
2014. jún. 26. 10:03
 26/28 anonim ***** válasza:
Vannak erre kölyöktesztek.
2014. jún. 26. 10:18
 27/28 anonim ***** válasza:

A tenyésztő látni fogja hogy ki nyugodtabb, ki aktívabb, ki dominánsabb stb.De fontos hogy rendes Tenyésztőtől vegyél, ne szaporítótól, egy szaporító simán át tud vágni, és később több száz ezreket hagyhatsz a dokinál.

Vegyél egy olyan embertől kutyát aki törzskönyvel,teljes oltási programmal és chippel ellátva ad kutyát, és természetesen fontos hogy a későbbikben is bizalommal fordulhatsz hozzá bármilyen kérdésben.Ha cocker mellett döntesz tudok ajánlani kenneleket, nyugodtan írhatsz privátban ha bármi kérdésed van cockerekkel kapcsolatban.:)

2014. jún. 26. 10:54
 28/28 A kérdező kommentje:
Tudnál írni akkor pár jó kennelt?:)
2014. jún. 26. 11:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!