Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen fajtát ajánlanátok...

Milyen fajtát ajánlanátok első kutyának?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok. Van nagy kertünk, de olyan kutyát szeretnék, akit lakásban is lehet majd tartani, mert nem tudom, hogy meddig maradok itthon, lehet, hogy pár év múlva albérletbe megyek és a kutyát mindenképp vinném magammal. Napi 2 órám lenne rá, az biztos. Szeretném, ha könnyen tanítható lenne és viszonylag nyugodt, könnyen kezelhető. Tehát azt tudom, hogy border collie-féle nagyon pörgős fajták kilőve. Szeretnék vele túrázgatni, kirándulni, vinni mindenfelé. Közepes vagy nagytestű kutyára gondoltam, padlócirkálók kilőve :)
2014. jún. 25. 10:06
1 2 3
 11/28 Imola Ágnes ***** válasza:
A testtömeg nem függ össze a mozgásigénnyel. Egy Jack Russel sokkal kissebb mint a roti pl. és mégis sokkal nagyobb a mozgásigénye. A westi vadászkutya, neki legalább annyi mozgatás kell, mint egy vizslának, csak néha pörgősebb lakáson belöl és ugatósabb.
2014. jún. 25. 11:15
 12/28 A kérdező kommentje:
Én pont azt hallottam például egy bernáthegyi tenyésztőtől, hogy teljesen okésak lakásba, mert nyugodtak és szinte egész nap alszanak.
2014. jún. 25. 11:15
 13/28 anonim válasza:
A kutyáknak is van temperamentumuk. Ez már az alomban meglátszik. Nyugodtnak mondott fajtákban is van olyan egyed amelyik pörgős, keménynek mondott fajtákban is van melankolikus, békés. Fontos, hogy azt válaszd amelyik a te temperamentumodhoz illik.
2014. jún. 25. 11:59
 14/28 anonim ***** válasza:

Magyar vizslának nagy a mozgásigénye, szerintem napi 2 óra mozgás lakásban tartás esetén kevés lesz neki - kivéve, ha olyan helyen vagy, ahol közel van futtató, ahol hatékonyan tudod fárasztani.

Én közép uszkárt vagy boxert ajánlanék neked. Mindkettő nagyon jó lakásba, és kiváló első kutyának. Jól bírják a sétát, túrázást, de nem nagyon nagy a mozgásigényük.

2014. jún. 25. 12:21
 15/28 A kérdező kommentje:
A boxer nálam is nagy szerelem, csak nyáladzik erősen..
2014. jún. 25. 12:26
 16/28 A kérdező kommentje:
Az ausztrál juhászra gondoltam még. Olyan intelligens, mint egy border, de valamivel kevésbé hiperaktív.
2014. jún. 25. 12:40
 17/28 anonim ***** válasza:
A skót juhászt is szokták ajánlgatni első kutyának, és sok tekintetben amolyan arany középút.
2014. jún. 25. 12:52
 18/28 anonim ***** válasza:
Skót juhászt én is ajánlom. 24 éve tartom, ebből kettő fullos lakáskutya volt. Túrázni, kirándulni kiváló, futhatsz vagy végezhetsz más kutyasportot vele, lakásban viszont nyugodt. Könnyen kezelhető és tanulékony, az alomból pedig a tenyésztő majd segít kiválasztani neked a számodra legmegfelelőbb temperamentumú kölyköt.
2014. jún. 25. 13:29
 19/28 A kérdező kommentje:
És a szőrük mennyire hullik?
2014. jún. 25. 13:34
 20/28 anonim ***** válasza:
48%
Nyáladzik, hullik a szőre... Akkor felvilágosítalak, hogy lehet még szét fogja rágni a papucsodat, lepisili az ágyadat... Biztos vagy benne, hogy kutyát akarsz?
2014. jún. 25. 13:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!