7hetes kutyát elvihetek az utcára?
nem rég kaptam egy kiskutyát kb 1hete van nálam .ő az első kutyám és sokan mondják hogy nem lehet utcára vinni. Én nem sétáltatni akarom , mert természetesen földre nem engedném le, hanem van egy nagy táskája. Abba elvihetem parkba vagy elmehetek vele plázába vásárolni?
1oltása van amit júni 11-én kapott , úgyhogy nem tudom mikor kéne neki a 2.
Köszönöm a válaszokat
Hivatalosan pont holnap kéne megkapni az oltását, mert kéthetente kapják picinek.
Ne vidd plázázni, méghozzá azért, mert majd mindenki meg akarja simogatni, hogy jaj, de cuki. Te meg büszke tulajdonosként megengeded, akkor az a szegény jószág olyan bajokat szerezhet be, hogy az életben nem keveredik ki belőle.
Érdemes lenne majd kutyasuliba vinni, mert hiába cuki és pici, akkor is kell neki a kutyatársaság, magyarul a szocializáció.
Úristen még mindig nem értitek? Hova hisztiztek?
Megvan a kutyája, már nála van... vigye vissza, hogy bocsi várok még pár hónapot addig ti vigyázzatok rá....
És ha táskában akarja cipelni plázába? Vele akar lenni... Így gazdás kutyus lesz.
Hallottatok már valaha arról hogy egy táskában ülő kutya belehalt? Én nem... inkább arról hallottam hogy kutyasétáltatás közben meglőtték, megtámadták más kutyák vagy hirtelen elfutott kitépve gazdája kezéből a pórázt és elütötték. Erről többet hallani, egy 7. kerületi panelrengetegben pont egy ilyen kiskutya való, nem egy német juhász vagy bármi nagyobb. Panelban elrohangál egy ilyen kis öleb és élvezi is. Rengeteg ismerősömnek van Yorkshire, csivava és egyéb apró kutyusa ebből kb 80%-uk hordja kézben és táskában, és élnek.... szomszédunknak is van, a kutya 6 éves.... semmi baja.
Piszkálhatjátok még de nem mentek sokra vele csak leszarja és kész ;) E mellet normális válaszokat megfogadja. Szóval nektek gratulálok...
Pont az olyan felfogásúaknak, mint pl. te, utolsó válaszoló, a korrekt válasz olyan, ami a kedves fülednek kedves. Ami pedig reális, tényszerű az marhaság.
Nekem senki ne akarja bemagyarázni, hogy a csivava táska kutya, a csivava az ölben a legboldogabb.
Ha a fejed tetejére állsz, sem tudsz olyan érvet összevakarni nekem, amivel alátámasztod, hogy a csivava egy olyan élőlény, amely ezt igényli.
Ha a törvényre kitért intelmeink pedig hiszti, akkor tudasd egy jogásszal, vagy bíróval....amit az egyetemen tanultak.
Egy 7 hetes kutya meg ne menjen sehova, nemhogy még plázába majomkodni, vagy utcára....
Attól,mert 1-2 kg a kutya,ugyan úgy kutya akár csak egy német juhász. Van 4 lába,vannak igényei,mert KUTYA. Nem pedig egy plüss akit csak ölben,táskában kell cipelni.
Tömegközlekedésen jó ötlet a táska vagy hogy ölben van mivel könnyen ráléphetnek vagy bármi,de utcán? nem a legnagyobb tömegbe kell sétálni,hanem parkosabb részeken.
Mi példáúl saját kárunkon tanultunk.Kezdő kutyások voltunk húgommal és kaptunk két bichont. Bejártunk a városba (nem BP),de kb minden 2. ember simogatni akarta őket,na meg sokan is voltak,rájuk léptek többször is.Na akkor szépen kerestünk egy csendesebb környéket ahol sétálhatunk.Azóta kerüljük a város központot.
Na meg a kistestű kutyák nem szeretik a tömeget,hogy annyi ember rájuk cuppan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!