7hetes kutyát elvihetek az utcára?
nem rég kaptam egy kiskutyát kb 1hete van nálam .ő az első kutyám és sokan mondják hogy nem lehet utcára vinni. Én nem sétáltatni akarom , mert természetesen földre nem engedném le, hanem van egy nagy táskája. Abba elvihetem parkba vagy elmehetek vele plázába vásárolni?
1oltása van amit júni 11-én kapott , úgyhogy nem tudom mikor kéne neki a 2.
Köszönöm a válaszokat
Hat ezaz enis a 7.kerulebe lakom es mindenkinek kb a taskajaba van:D ezert gondoltam. Meg hat valahogy el is kell jutni az allatorvoshoz ..egyszer ki kell vinni es akkoris osszeszedhet barmilyen bacit
Szoval ..:D de nem viszem meg sehova , csak kerdeztem
Nem kell rogton tamadni
Érdekes, hogy másoknál milyenek a csivavák, nálam akkora a mozgásigényük, mint egy aktív nagytestűnek. Hosszabb túrákon már mind kifulladunk, nem tudjuk, hova üljünk le erőt gyűjteni, de a kutyáim még mindig mennének előre, unják a számukra felesleges időzést.
Csak gratulálok annak, aki eladta neked ilyen kicsinek, oltások nélkül. Ilyenkor kérdem én, hol vannak a nagy önjelölt állatvédők? Ilyen emberek miért tudnak máig "eredményesen" munkálkodni?
Mint fajtagondozónak, teljes mértékben elegem van az ilyen igénytelen pénzhajhász, semmire kellő szaporítókból.
Kíváncsi lennék honnan, mennyiért és milyen kiskutyát vettél.
Azt sem tudom elképzelni, hogy emberek ennyire igénytelen módon veszik meg társukat, semmi utánajárás. Látnak valami hirdetési oldalon egy jaj de cukimuki kölyköt, és hát bele is csapnak a lecsóba, minden körültekintés nélkül. Környezet, ahonnan veszik, a szülők minősége, a törzskönyv, azok a fránya eü szűrések....mind mind nagy ívben le van tojva.
Ne haragudj a kérdésért, de neked se volt arra IGÉNYED, hogy már egy olyan kölyökkel térj haza, akinek megvan az alapvető immunitása olyan betegségekre, amik akár pusztulást is okozhatnak?
Arra viszont van, hogy kistáskában majomkodj a plázában vele.
Congratulations!
Attól, hogy a sok idióta táskadísznek hordja plázázni, még nem jelenti azt, hogy ez jó, vagy helyes. A szaporítótól 6 hetesen elhozásért is jogosan üvöltötték le a fejed.
A kutya az kutya, akár csivavából (esetedben nyilván fajtajellegű keverékről), akár bernáthegyiről van szó. Az oké, hogy az oltásprogramjára még táskában viszed, de ne erre szoktasd rá, hanem hogy szépen, engedelmesen sétáljon melletted, normálisan szocializálódjon, megtanulha a helyét a "falkában". Azt kell, hogy kapja, amit egy kutyának kapnia kell, attól, hogy kistestű, még pontosan olyan kutya, mint egy nagytestű. Nem plüssállat. Szerinted egy amstaff vagy kuvasz mennyire lenne jól nevelt kutya, ha tátyóban hurcolásznák plázázni és babucikaként kezelnék, nem kutyaként? Na, a csivava is pont annyira...
Még ha nem is értek veled egyet, akkor is elfogadom amit írsz, mert ez a te véleményed!
De lássuk be, van ott még, ahonnan ez a kiskutya kikerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!