Tegyük fel tenyésztő vagyok de nincs helyem 4-5 kutyát itt tartani ezért az egyik kiskutyát társtulajdonban adnám el. Szerintetek lenne olyan személy aki így is megvásárolná a kölyköt?
A társtulajdon egy működő rendszer, viszont a legtöbb ember nem szereti a kötöttségeket, ezért valamivel nehezebb így eladni a kutyát.
Semmiképp ne kezdj úgy tenyésztésbe, ha nincs legalább 1 helyed egy esetleg rajtad maradó kölyöknek. Én találkoztam már ilyen esetekkel:
- az előjegyző az utolsó pillanatban visszamondta, és a kölyök csak 1 éves korában került gazdihoz, mert az emberek nagy részének a 4 hónaposnál idősebb kutya már "túl öreg"
- a gazda a már 2 éves kutyát visszavitte a tenyésztőhöz - egy tenyésztő pedig felelősséggel tartozik a tőle kikerült kutyákért, ezért visszaveszi, és megpróbálja gazdihoz juttatni
Gondolj bele: ha nincs helyed a kutyákra, akkor az azt jelenti, hogy rá leszel szorulva, hogy elvigyék a kutyát, így nem tudod megválogatni a gazdákat - ez pedig több szempontból is fontos lenne.
Szóval vagy legyen helyed, vagy szükség esetén el tudd helyezni a plusz kutyákat ismerősnél, családtagnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!