Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Olyan kutyát keresek ami...

Roland1404 kérdése:

Olyan kutyát keresek ami kutya ezt a leírást követni: Ne legyen hosszú szőrű, Jó házörző és a legfontosabb pedig nagy legyen a testalkata. Melyek ezek a kutyák?

Figyelt kérdés
Azt szeretném kérni, hogy ne olyat mondjatok ami megbolondul, mint a kuvasz. Nekem volt egy kuvasz kutyám és 8 év után megbolondult nem szeretnék mégegy ilyen rossz dolgot!

#rövidszőrű #gyerekszerető #Nagytermetű kutya
2014. jún. 23. 15:06
1 2
 11/14 Imola Ágnes ***** válasza:
100%

Nem állatkínzónak tartalak, nem mondtam ilyet. Viszont az, hogy a kutya megbolondul, egy régi, elavult tévhit, amit azok az emberek mondanak, akiknek fogalmuk sincs a kutyatartásról. Az általad leírt követelmények szerint olyan kutya kellene neked, aminek nevelésre van szüksége, és olyan gazdára, aki tudja hogyan kell kezelni egy kutyát.

Az, hogy a kutya mellőletek elsétál, vagy elszökik szintén tapasztalatlanságra utal.

Nem egy rosszul kezelt kutyát láttam, ezért először szerettem volna megtudni, hogy hogyan is állsz az állattartáshoz, mielőtt bármilyen konkrét fajtát ajánlok. Nem mindegy mennyi tudásod van, nem mindegy hogy milyen tapasztalataid vannak, illetve volt-e már jólnevelt kutyád. A nagy és jó házörző kutyák tipikusan nem azok a fajták amiken tanácsos kísérletezni.

2014. jún. 24. 14:16
 12/14 A kérdező kommentje:
Most van egy kutyám Tappancs sicu foxi keverék. Ő normálisan tud trükköket nem nagyokat pl: ül fekszik csapjbele stb..
2014. jún. 24. 17:59
 13/14 Imola Ágnes ***** válasza:

Jó, akkor beszélgessünk kicsit Tappancsról, hogy lássuk, milyen tapasztalatod van.

Mennyit szoktás sétálni mondjuk egy hónapba Tappanccsal?

Hogyan reagál az igdegen emberekre?

Hogyan reagál az idegen kutyákra?

Mit csinál ha bele akarsz nyúlni a táljába?

Mit csinál ha egy kapu mögül megugatja egy kutya?

2014. jún. 25. 07:29
 14/14 A kérdező kommentje:
Tappancsal kb egy hónapban fúúúú jó kérdés de órára vagy napba? Mert minden héten 4-5 megsétáltatom. Az idegen emberekre úgy reagál, hogy megugatja aztán amíg jövök ott nézi az embert a kapuban. Engem a kutyák meg szoktak támadni (nem tudom miért) Ezért Tappancs így körülöttem kering és farkasszemet néz a kutyával. Ha belenyúlok a táljába a kezemet nézi, hogy mit csinálok nem harap meg. Elmedj mellette, mert megtanítottam Tapit arra, hogy ne foglalkozzon vele.
2014. jún. 25. 23:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!