Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyám napi futtatás után...

Kutyám napi futtatás után hevesen zihál hosszú percekig. Mi baja lehet?

Figyelt kérdés

11 hónapos fajtiszta szuka Border collie kutyám 30-40 perces szakadozott futkosás után olyan szintű kimerültséget produkál ami megrémiszt mivel közismert hogy ez egy atletikus kutya 16:50 töl 17:25 ütögettem el neki a labdát teniszütővel azaz viszonylag nagy távokat futott le viszont pihenési rések voltak benne szoval nemvolt folyamatos mozgásban .. Labda pattogtatás, járokelők elmenetelének bevárása, labdacsere,labda száritás, labda keresés. Viszont ez alatt bár aktiv volt mindvégig amikor lefeküdt pihenni nem hagyta abba a zihálást egészen 17.40 ig amikor még álmában is zihált. amiket érdemes emliteni. Nemvolt erős napsütés , Nem volt magas páratartalom, nem túlsúlyos, nem alul táplált , Nem volt jól lakott vagy éhes, Nem volt dehidratált.

szóval a kérdés a következő. mi baja lehet?

6 hónaposan törött volt a hátsó lába de jól öszeforott nem biceg. Szivbeteg lehet? vagy tüdőbeteg ? érprobléma . vérnyomásprobléma? Állatorvos legutobb annyit nyilatkozott hogy " rossz a kondiciója" Holott szinte napi rendszerességel van futtava. És van hogy hamrabb kezd el zihálni hevesen van hogy később.amint elkezdi hazaviszem.

Lehet az oka rossz koszt zsirosabb étel ? kutya konzerven és Darling bogyókon kivül nagy mennyiségben nem eszik semmit.

Hol a hiba ?

2014. máj. 8. 00:41
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
42%
Fuss 30-40 percet folyadék nélkül légyszi..
2014. máj. 8. 01:11
 2/24 anonim ***** válasza:
100%

"kutya konzerven és Darling bogyókon kívül nagy mennyiségben nem eszik semmit"

Talán máshol is, de a kajában biztos. Ezek pont a legrosszabb minőségű kaják.

2014. máj. 8. 07:20
 3/24 anonim ***** válasza:
100%

Én a helyedben érdeklődnék attól a tenyésztőtől is, akitől vettem, hátha tud segíteni.

A Darling egyébként az egyik legrosszabb összetevőjű táp. Állj át a Eukanubára, vagy a Pro Planra, a Brit Carere, csak pár azok közül, amik nincsenek tele adalékokkal.

2014. máj. 8. 08:22
 4/24 anonim ***** válasza:
100%
Kutyakonzervnél és darling bogyóknál még a konyhai maradék is jobb. Próbáld ki a britet, vagy joserat esetleg flatazort, de a legjobb a BARF/PREY lenne. Betegségre nem merek tippelni, mert nem vagyok állatorvos, de a táplálkozásán mindenképpen változtatni kellene.
2014. máj. 8. 08:54
 5/24 anonim ***** válasza:
100%
A rossz táplálástól simán lehet. Én a helyedben nyersen etetnénk, nálunk nem csak a fogak ragyognak tőle, nem csak a lehelete szagtalan és csökkent a kutyaszag. hanem vékony, izmos, fényes szőrű, nagyon aktív.
2014. máj. 8. 10:59
 6/24 anonim ***** válasza:

Szerintem túlhajtja magát a kutyád amellett, hogy nem jut elegendő és megfelelő minőségű táplálékhoz, vagyis jóformán nem is tudja miből fedezni ennek az intenzív mozgásnak az energiaszüksgéletét. Ezért rossz a kondíciója, mert minden energiáját kiadja magából és még annál is többet. Válassz azok közül a tápok közül, amiket ajánlottak és kapjon belőle bőségesen.

Vannak kutyák, amelyek a játék hevében többet is mozognak, mint amennyi utólag jól esik nekik. Ha ő nem is akarja a játékot abbahagyni, inkább játsz vele többször kevesebbet. Ha gondolod, orvosnak megmutathatod, mert így látatlanban még az orvos sem tudná megmutatni, hogy heves lihegésről vagy zihálásról van szó.

Futtatni végképp nem kéne, már ha ezt kerékpár mellett érted, 11 hónaposan, gyenge kondival.

2014. máj. 8. 11:23
 7/24 anonim ***** válasza:
100%

Darling,konzerv a kukába.

Hús,normális kaja elő.És még várj egy kicsit ezzel a mozgással.

Brit,Brit Care,Acana,Orijen,Taste of the wild,Flatazor,Carni Love...ezek jó tápok.És színhús!

2014. máj. 8. 11:43
 8/24 anonim ***** válasza:

Elnézést az off-ért de témába vág:

A kutyám - jelenleg 4 éves - tulságosan hamar fárad. Eddig nem volt ilyen probléma, egészséges, nincs elhízva, - múlt héten voltunk dokinál - viszont amikor játszani kezdünk, márt 6-10 perc mulva rohan inni, úgy lóg a nyelve és hallom ahogy zihál, mintha nyári meleg lenne.

(gyanús, hogy túl gyorsan fölpörgeti magát, amit eddig nem csinált, egyébiránt terrier)

Esetleg valami ötlet?

2014. máj. 8. 13:21
 9/24 anonim ***** válasza:

Utolsó,nálunk is volt ilyen,szintén terrier,és 3 éves korában jött elő.Rohantam az orvoshoz vele (nem is egyhez) tökéletesen egészséges,végül azt mondták,hogy "felnőtt".

Konkrétan kb. 1 hét alatt,ugrabugra virgonc "kölyökből" lett egy nyugodt,megfontolt,kevésbé aktív,hamar elfáradós kutyám.Mindez 3 éves korára.Én nem bánom,ha neki így jó,már nyugodt vagyok,mert tudom,hogy betegnek nem beteg.

Ha a betegséget kizárod,lehet nálatok is ez a "gond".

2014. máj. 8. 13:42
 10/24 anonim ***** válasza:
54%
Ha egy terrier hamar fárad, ott komoly gondok vannak szerintem. Pont hogy a kitartásukról híresek.
2014. máj. 8. 14:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!