Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyám napi futtatás után...

Kutyám napi futtatás után hevesen zihál hosszú percekig. Mi baja lehet?

Figyelt kérdés

11 hónapos fajtiszta szuka Border collie kutyám 30-40 perces szakadozott futkosás után olyan szintű kimerültséget produkál ami megrémiszt mivel közismert hogy ez egy atletikus kutya 16:50 töl 17:25 ütögettem el neki a labdát teniszütővel azaz viszonylag nagy távokat futott le viszont pihenési rések voltak benne szoval nemvolt folyamatos mozgásban .. Labda pattogtatás, járokelők elmenetelének bevárása, labdacsere,labda száritás, labda keresés. Viszont ez alatt bár aktiv volt mindvégig amikor lefeküdt pihenni nem hagyta abba a zihálást egészen 17.40 ig amikor még álmában is zihált. amiket érdemes emliteni. Nemvolt erős napsütés , Nem volt magas páratartalom, nem túlsúlyos, nem alul táplált , Nem volt jól lakott vagy éhes, Nem volt dehidratált.

szóval a kérdés a következő. mi baja lehet?

6 hónaposan törött volt a hátsó lába de jól öszeforott nem biceg. Szivbeteg lehet? vagy tüdőbeteg ? érprobléma . vérnyomásprobléma? Állatorvos legutobb annyit nyilatkozott hogy " rossz a kondiciója" Holott szinte napi rendszerességel van futtava. És van hogy hamrabb kezd el zihálni hevesen van hogy később.amint elkezdi hazaviszem.

Lehet az oka rossz koszt zsirosabb étel ? kutya konzerven és Darling bogyókon kivül nagy mennyiségben nem eszik semmit.

Hol a hiba ?

2014. máj. 8. 00:41
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Hát ez a lényeg, egy terrier, bár igaz, hogy nagyon nyugodt egyed.

Nem akarom a kutyám fölöslegesen szúrkáltatni - vérvétel, miegyéb - mielőtt teljesen meggyőződöm róla, hogy folyamatosan így viselkedik. Ezt kb. jó 1 hónapja csinálja, többnyire a lakásban, de észrevettem már, hoy a frizbizésnél előfordul, hogy lefekszik 1-2 mp-ig, de utána rögtön pattan föl, tehát nem nyúlik ki csinálja a dolgot, de valahogy úgy tünik, hogy hamar fárad közben.

2014. máj. 8. 15:29
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Emellett a futtatás mellett még mennyit mozog a kutya?

Mert ha csak ennyi az aktív mozgás, akkor lehet rossz a kondija.

Az én vizslám 1 éves lesz. Napi 3x 1,5 órát aktívan mozog. Ebben futás, csavargás, bandázás van. De este még így is úgy kell néha agyoncsapni. Kicsit gizda még, izmosodnia kell. Eljárunk napközibe, ahol erőnléti edzést kap, hogy izmosodjon. Szóval a jó kondícióhoz dolgozni kell, egy atletikus kutyánál. Próbáld meg, hogy többször kiviszed kevésbé aktív mozgásra, amikor már könnyen megy neki lehet nehezíteni. Fokozatosan kell ebben a korban terhelni őket, mivel az elmúlt hónapokban nagyon megnőtt a súlyuk, ízületeik épp utolérték a növést, izmok meg sehol. Plusz nálatok a lábtörés is ott volt. Amint elkezdi lógatni a nyelvét vagy zihálni, akkor lassíts, vegyél vissza. De ne haza vidd mert szoknia kell a terhelést. És ahogy a korábbi hozzászólok is mondták a tápláláson is múlhatnak dolgok.

2014. máj. 8. 15:59
 13/24 A kérdező kommentje:

Amilyen kutyatápokat felsoroltatok sose láttam és nem is hallotam felőle . rádásul boltba sincs. gondolom okkal. mert drága... De amugyis # 3/12,4/12 és 7/12 kommentelőnek.Feleslegesen soroltatok fel ennyi kutyatápot, a létminimum 93 ezer Ft szerintem nyilvánvaló volt hogy nemtelik 15-30 ezer forintos kutyatápokra átlag embernek ha Darling granulatot eszik meg "hús"konzervet a kutya...

szoval ha nemtelik hentesárura vagy ilyen Elit kutyatápokra akkor reménytelen eset igaz? Jó soruk lehet azoknak a családoknak akik kitudnak adni havi 20 ezret kutyatápra

2014. máj. 9. 02:20
 14/24 anonim ***** válasza:
Hentesnél olcsóbb a csontos hús, mint a darling. És 1000x egészségesebb.
2014. máj. 9. 06:08
 15/24 anonim ***** válasza:
Boltban valóban nem, de ha egyszer rákeresnél ezekre a tápokra, és megismerkednél az internetes vásárlás világával, csodát látnál hidd el. Sokkal olcsóbb, és kényelmesebb is mert még csak el sem kell menni érte sehova, éppen csak a kutya táljába nem rakja bele a futár. Megjegyzem én BARF-al etetek egy közepes testű kutyát (30kg) havi 5-7000 forintra jövök ki attól függ honnan tudok húst szerezni. Mondjuk melósabb, mert utána kell járni, olvasni sokat, és időt feccölni bele, nem csak bemegyek a boltba és leemelem a legolcsóbb tápot.
2014. máj. 9. 09:49
 16/24 anonim ***** válasza:

A Darlingnak kb. 430 Ft a kilója és van benne 4% állati melléktermék (csőr, toll, karom), a Brit Premiumnak meg kb. 500 Ft kilója és van benne 40% HÚS. Nehogy már ezen a 70 Ft-on múljon, hogy szart eszik-e a kutyád vagy normális tápot.

A konzervnek meg 80-90%-a víz, ahhoz képest elég drága nemde?

2014. máj. 9. 09:54
 17/24 anonim ***** válasza:
Sajnos az emberek nem tudnak számolni, komolyan mondom, mert hiába mondod neki hogy az olcsó a legdrágább csak azt hajtogatja, hogy ez ennyi az meg amannyi, de azt nem látja hogy az olcsó gagyi, hamar elfogy, a drágább pedig sokkal olcsóbb:)
2014. máj. 9. 13:15
 18/24 A kérdező kommentje:
Ne fárasszatok már ezekkel a brit prémium stb tápokkal Dupla meg tripla ár mindegyik nemtudom hol milyen árakat nézel te
2014. máj. 9. 20:42
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Bazzeg, te számolni nem tudsz vagy olvasni?

Darling táp 424 ft/kg: [link]

Darling víz: 622 ft/kg: [link]

Brit Premium 40% hússal 465 Ft/kg: [link]

Vagy neked nem ciki, hogy még az állatorvos is mondja, hogy alultáplált a kutyád és még ahhoz sincs ereje, hogy labdázzon egy jót?

2014. máj. 10. 04:37
 20/24 A kérdező kommentje:
19/19 .. te tudod egyátalán milyen rendezvényen vagy vagy mihez szólsz hozzá? hát nagyon nemúgy néz ki Tanulj meg olvasni a sorok között . az a ciki hogy erre sem vagy képes és okoskodsz itt. 1. Nemirtam hogy alultáplált sem azt hogy túlsúlyos lenne 2. Nemirtam azt hogy Darling húskozervet eszik hanem hogy Darling granulatot - Száraztápot aminek kilója 300 forint akciósan és mindig akciósan veszem. azaz ilyen Brit még mindig tripla ár . De már teljesen mindegy 17 hozzászólásbol 16 semmi értelmeset irni nemtudott . De szerencsére sikerült beszereznem egy középkategóriás tápot 20% hústartalommal hallal omega3 zsirsavval rizzsel. aminek a kilója 360 forint...
2014. máj. 16. 15:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!