Kutyám napi futtatás után hevesen zihál hosszú percekig. Mi baja lehet?
11 hónapos fajtiszta szuka Border collie kutyám 30-40 perces szakadozott futkosás után olyan szintű kimerültséget produkál ami megrémiszt mivel közismert hogy ez egy atletikus kutya 16:50 töl 17:25 ütögettem el neki a labdát teniszütővel azaz viszonylag nagy távokat futott le viszont pihenési rések voltak benne szoval nemvolt folyamatos mozgásban .. Labda pattogtatás, járokelők elmenetelének bevárása, labdacsere,labda száritás, labda keresés. Viszont ez alatt bár aktiv volt mindvégig amikor lefeküdt pihenni nem hagyta abba a zihálást egészen 17.40 ig amikor még álmában is zihált. amiket érdemes emliteni. Nemvolt erős napsütés , Nem volt magas páratartalom, nem túlsúlyos, nem alul táplált , Nem volt jól lakott vagy éhes, Nem volt dehidratált.
szóval a kérdés a következő. mi baja lehet?
6 hónaposan törött volt a hátsó lába de jól öszeforott nem biceg. Szivbeteg lehet? vagy tüdőbeteg ? érprobléma . vérnyomásprobléma? Állatorvos legutobb annyit nyilatkozott hogy " rossz a kondiciója" Holott szinte napi rendszerességel van futtava. És van hogy hamrabb kezd el zihálni hevesen van hogy később.amint elkezdi hazaviszem.
Lehet az oka rossz koszt zsirosabb étel ? kutya konzerven és Darling bogyókon kivül nagy mennyiségben nem eszik semmit.
Hol a hiba ?
Hát ez a lényeg, egy terrier, bár igaz, hogy nagyon nyugodt egyed.
Nem akarom a kutyám fölöslegesen szúrkáltatni - vérvétel, miegyéb - mielőtt teljesen meggyőződöm róla, hogy folyamatosan így viselkedik. Ezt kb. jó 1 hónapja csinálja, többnyire a lakásban, de észrevettem már, hoy a frizbizésnél előfordul, hogy lefekszik 1-2 mp-ig, de utána rögtön pattan föl, tehát nem nyúlik ki csinálja a dolgot, de valahogy úgy tünik, hogy hamar fárad közben.
Emellett a futtatás mellett még mennyit mozog a kutya?
Mert ha csak ennyi az aktív mozgás, akkor lehet rossz a kondija.
Az én vizslám 1 éves lesz. Napi 3x 1,5 órát aktívan mozog. Ebben futás, csavargás, bandázás van. De este még így is úgy kell néha agyoncsapni. Kicsit gizda még, izmosodnia kell. Eljárunk napközibe, ahol erőnléti edzést kap, hogy izmosodjon. Szóval a jó kondícióhoz dolgozni kell, egy atletikus kutyánál. Próbáld meg, hogy többször kiviszed kevésbé aktív mozgásra, amikor már könnyen megy neki lehet nehezíteni. Fokozatosan kell ebben a korban terhelni őket, mivel az elmúlt hónapokban nagyon megnőtt a súlyuk, ízületeik épp utolérték a növést, izmok meg sehol. Plusz nálatok a lábtörés is ott volt. Amint elkezdi lógatni a nyelvét vagy zihálni, akkor lassíts, vegyél vissza. De ne haza vidd mert szoknia kell a terhelést. És ahogy a korábbi hozzászólok is mondták a tápláláson is múlhatnak dolgok.
Amilyen kutyatápokat felsoroltatok sose láttam és nem is hallotam felőle . rádásul boltba sincs. gondolom okkal. mert drága... De amugyis # 3/12,4/12 és 7/12 kommentelőnek.Feleslegesen soroltatok fel ennyi kutyatápot, a létminimum 93 ezer Ft szerintem nyilvánvaló volt hogy nemtelik 15-30 ezer forintos kutyatápokra átlag embernek ha Darling granulatot eszik meg "hús"konzervet a kutya...
szoval ha nemtelik hentesárura vagy ilyen Elit kutyatápokra akkor reménytelen eset igaz? Jó soruk lehet azoknak a családoknak akik kitudnak adni havi 20 ezret kutyatápra
A Darlingnak kb. 430 Ft a kilója és van benne 4% állati melléktermék (csőr, toll, karom), a Brit Premiumnak meg kb. 500 Ft kilója és van benne 40% HÚS. Nehogy már ezen a 70 Ft-on múljon, hogy szart eszik-e a kutyád vagy normális tápot.
A konzervnek meg 80-90%-a víz, ahhoz képest elég drága nemde?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!