Elveszett kutyámat megtaláltam de nem kapom vissza mit tegyek?
Te nem 1 hónapig, hanem 1 évig nem ivartalaníttattad, és ez elég volt ahhoz, hogy úgy ítéljék meg, hogy nem teljesítetted a kötelezettségedet. Az ivartalanítási kötelezettséggel örökbe fogadott kutyák ivartalanításának tényét be kell jelenteni, egyidejűleg bemutatni (megküldeni) az erről szóló igazolást. És gondolom, az alapítványnál nem jelentetted be, hogy elveszett a kutya.
Nagyon sajnálom, ami történt, de nem hiszem, hogy sok reményed van visszakapni.
Állatorvos feljelent kamaránál, hogy nem a bejegyzett tulajdonost értesítette a megtaláláskor.
Az alapítványnak kötelessége lett volna téged értesíteni, hogy szerződést szegtél és ennek mik a következményei.
Ha van kitartásod, pereld be őket. Valami kutyához jól értő ügyvédet keress. Pl Dr. Pozsonyi Anikó
"Természetesen jeleztem még aznap az alapítványnak hogy eltűnt és hogy keresem."
Akkor sztornóztam az észrevételemet. Így valóban nem tűnik jogosnak.
Tehát nézzük: a szerződés szerint az alapítvány az elsődleges gazda, te pedig a második. A chip szerint ők az elsődleges gazda, te a második. A szerződésben volt meghatározva egy hónap, ami alatt ivartalaníttatnod kellett volna a kutyust, ami nem történt meg, de te jelezted ezt az alapítvánnyal. Mikor a kutya elveszett, te kerested, beszéltél az alapítvánnyal, és ők bár megtalálták a kutyád, de neked nem szóltak, az állatorvosnak pedig megtiltották hogy értesítsen.
A kutyát legjobb tudomásom szerint az alapítványoknak kell ivartalanítva, chippel odaadni az új gazdáknak, nem pedig a gazdi kötelessége ezt megtenni. Nem tudom, mire mész egy perrel, mert az sok pénzbe kerül, de ha az ismerősöd azt mondja, hogy vágjatok bele, hát próbáld meg, hátha sikerül visszaszerezned a kutyust. Mindenesetre elég arcátlan dolog volt ez az alapítvány részéről.
A szerződési pont az így szól:
"Nem használom fel a kutyát szaporítási vagy tenyésztési célra, a kutyát az örökbefogadást követően a lehető legrövidebb idő alatt ivartalanítom"
jeleztem az alapítványnak anyukám halála után hogy anyagi csőd szélén állok (mert én álltam a temetést, mert nem volt más aki tudta volna) nem tudom mostanság ivartalanítani.Igazából ha én nem keresem őket folyamatosan konkrétan el is felejtette az alapítvány ezt a kutyust és nem keresték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!