Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Elveszett kutyámat megtaláltam...

Vivien kitti kérdése:

Elveszett kutyámat megtaláltam de nem kapom vissza mit tegyek?

Figyelt kérdés
Örökbefogadtam egy beagle kislányt 8hónaposan.Velem élt egy év7hónapos koráig míg 2014.03.21. kilógott a kertből.Keresési mód összes fajtáját kipróbáltuk.Kaptunk is megkereséseket de egyik sem volt az én Jessim.Minden szabadidőmben őt keresem, ez így történt az egyik nap is őt kerestem és ráleltem az állatorvosi adatbázisba hogy az elveszettként regisztrál kutyámat 05.13-án ivartalanították és 05.25-én kapott egy oltást az én hátam mögött.Felkerestem az állatorvos aki kezelte,hogy miért nem keresett fel hogy megkerült a kutyusom.Erre azt a választ kaptam hogy első kőrben az Alapítványt kereste fel akitől örökbe fogadtam és ott azt mondták neki hogy töröljön a rendszerből mert úgy sem kapom vissza a kutyám.Örökbefogadási Nyilatkozat felbontásáról nem kaptam dokumentumot és ha nem hívom fel a nőt akkor a mai napig nem tudom hogy meg van a kutyusom.

#kutya #hazakerülési #jogi folyamata
2014. jún. 23. 12:36
1 2 3
 11/28 Andizsuzsi ***** válasza:
82%

Te nem 1 hónapig, hanem 1 évig nem ivartalaníttattad, és ez elég volt ahhoz, hogy úgy ítéljék meg, hogy nem teljesítetted a kötelezettségedet. Az ivartalanítási kötelezettséggel örökbe fogadott kutyák ivartalanításának tényét be kell jelenteni, egyidejűleg bemutatni (megküldeni) az erről szóló igazolást. És gondolom, az alapítványnál nem jelentetted be, hogy elveszett a kutya.

Nagyon sajnálom, ami történt, de nem hiszem, hogy sok reményed van visszakapni.

2014. jún. 23. 13:19
 12/28 A kérdező kommentje:
Természetesen jeleztem még aznap az alapítványnak hogy eltűnt és hogy keresem.Többször beszéltem velük is meg az állatorvosunkkal is.Valóban részemről annyi vétség merül fel hogy nem lett ivartalanítva amit nagyon sajnálok, de ezért miért vehetnek el egy családtól egy családtagot.Nem állatkínzó vagyok aki éheztette vagy verte a kutyáját.És azt sem tudom felfogni hogy hogy ítélkezhet egy olyan illető a kutyám sora felől aki soha nem tartotta számon a hogy létét vagy állapotát de azt el tudja dönteni hogy nem vagyok jó gazdája a kutyámnak....Bármi áron vissza szeretném kapni de komprumisszumra nem hajlandó az alapítvány.
2014. jún. 23. 13:25
 13/28 A kérdező kommentje:
Polgári peres uton megnyerhetem a pert?
2014. jún. 23. 13:31
 14/28 anonim ***** válasza:
85%

Állatorvos feljelent kamaránál, hogy nem a bejegyzett tulajdonost értesítette a megtaláláskor.

Az alapítványnak kötelessége lett volna téged értesíteni, hogy szerződést szegtél és ennek mik a következményei.

Ha van kitartásod, pereld be őket. Valami kutyához jól értő ügyvédet keress. Pl Dr. Pozsonyi Anikó

2014. jún. 23. 13:59
 15/28 Andizsuzsi ***** válasza:
84%

"Természetesen jeleztem még aznap az alapítványnak hogy eltűnt és hogy keresem."

Akkor sztornóztam az észrevételemet. Így valóban nem tűnik jogosnak.

2014. jún. 23. 14:03
 16/28 anonim ***** válasza:
84%
Az ivartalanítási kötelezettség megszegése miatt valóban bajban vagy, más részről viszont az ő oldalukról és az állatorvos részéről sem tűnik korrektnek az eljárás. Azt viszont nem értem, hogy ha nem volt pénzed ivartalanítani eddig családi okok miatt, akkor hogy lenne pénzed pereskedni? Mindenesetre Pozsonyi Anikó, akit előttem ajánlottak, valóban a legjobb név kutyás ügyekben, ő biztosan meg tudja mondani, hogy mik a lehetőségeid.
2014. jún. 23. 14:16
 17/28 A kérdező kommentje:
Ügyvédünk családon belül van közeli ismerős, így tudtam ügyvédhez fordulni.Nem tudom mit csinálok ha nem kapom vissza.Higgyétek el nekem attól mert nem tudtam időben ivartalanítani attól nem vagyok annyira rossz ember és jó kezekben volt ez a tünemény a részemmé vált és nem teljesek a mindennapjaim nélküle.A nap 24 órájából öt órát volt tőlem távol amíg dolgozom. A többi időt csavargással játékkal és együtt alvással töltöttük és most egy olyan illető aki eddig le se tojta x kilométerről kitalálta hogy nem vagyok jo gazdája....
2014. jún. 23. 14:30
 18/28 anonim ***** válasza:
72%

Tehát nézzük: a szerződés szerint az alapítvány az elsődleges gazda, te pedig a második. A chip szerint ők az elsődleges gazda, te a második. A szerződésben volt meghatározva egy hónap, ami alatt ivartalaníttatnod kellett volna a kutyust, ami nem történt meg, de te jelezted ezt az alapítvánnyal. Mikor a kutya elveszett, te kerested, beszéltél az alapítvánnyal, és ők bár megtalálták a kutyád, de neked nem szóltak, az állatorvosnak pedig megtiltották hogy értesítsen.

A kutyát legjobb tudomásom szerint az alapítványoknak kell ivartalanítva, chippel odaadni az új gazdáknak, nem pedig a gazdi kötelessége ezt megtenni. Nem tudom, mire mész egy perrel, mert az sok pénzbe kerül, de ha az ismerősöd azt mondja, hogy vágjatok bele, hát próbáld meg, hátha sikerül visszaszerezned a kutyust. Mindenesetre elég arcátlan dolog volt ez az alapítvány részéről.

2014. jún. 23. 14:50
 19/28 A kérdező kommentje:

A szerződési pont az így szól:

"Nem használom fel a kutyát szaporítási vagy tenyésztési célra, a kutyát az örökbefogadást követően a lehető legrövidebb idő alatt ivartalanítom"

jeleztem az alapítványnak anyukám halála után hogy anyagi csőd szélén állok (mert én álltam a temetést, mert nem volt más aki tudta volna) nem tudom mostanság ivartalanítani.Igazából ha én nem keresem őket folyamatosan konkrétan el is felejtette az alapítvány ezt a kutyust és nem keresték.

2014. jún. 23. 14:57
 20/28 A kérdező kommentje:
Azt hozzá kell tegyem hogy a szerződésbontásról a mai napig nem jött semmien dokumentum sem egy telefon konkrétan...Én mentem ennek is utána mert semmiről sem tudtam csak utólag. :/
2014. jún. 23. 14:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!