A kiskutyámban kullancsot találtam és mikor megtaláltam, láttam, hogy piros körülötte a bőr. Kiszedtük de mit csináljak vele?
ma 21:34
A fej kilökődik. A kullancs pedig sem nem jobb, sem nem bal menetes.
Általában akkor szakad bele, ha még a közvetlen befúródás idején veszik észre. Ha már némiképp szívott eleget, kijön fejestől.
A világ pedig halad. Amit a nagyszülők tudtak, az már sok esetben másként van.Pl a gyufával "simogatása" a kullancsnak.
Kullancsot tekerni nem szabad, azzal csak azt éred el, hogy megpróbálja magát mélyebbre fúrni, vagy rosszabb esetben a teljes béltartalmát átnyomja a kutyába. Legjobb, ha erre való csipesszel megfogod a nyakánál, minél közelebb a kutya bőréhez, és egy határozott mozdulattal kitéped. A fej meg nálunk is szakadt be párszor, mindig kilökődött 1-1,5 héten belül.
A kérdésre válaszolva: 1-2 hétig tartsátok folyamatos megfigyelés alatt a kutyát. Ha bármilyen viselkedésbeli problémát tapasztalsz (étvágytalanság, bágyadtság, stb.), vagy elhalványul az ínye, besárgul a szeme fehérje haladéktalanul vigyétek orvoshoz. Babézia, lyme-kór a leggyakoribb, amit a kullancsok terjesztenek. De érdemes folyamatosan rendesen odafigyelni a kutyára, mert ezek a betegségek is lappanghatnak és tünetmentesek lehetnek akár hosszabb ideig is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!