Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Érdemes folytatni a kiállításo...

Érdemes folytatni a kiállításokra járást? Elment a kedvem.

Figyelt kérdés

Életem harmadik kiállításán voltam a napokban és most is, ahogy eddig is, csak egy kitűnőt kapott a kutya. Több, mint 20 ezret költöttem erre a versenyre, amiben benne van az útiköltség, a nevezési díj, a parkolási díj, a kutyakozmetikus, minden. Mindenki azt mondja a kutyára, hogy gyönyörű és szép a mozgása is. Én is így látom, de nem hiszem, hogy elfogult lennék, mindig kritikus vagyok a kutyáimmal is és magammal is.

Az előző két alkalommal is megfogadtam, hogy soha többet nem megyek kiállításra, mert semmi eredménye nincsen, a többi kutya kapja a CACIB-ot és a többi címet. Tényleg nem értem, hogy miért. Van így értelme folytatni? Teljesen elment a kedvem.

A kis csökött, a standardnak nem igazán megfelelő kutyák után meg dobálják a címeket. Persze, akiket sztár handler vezet fel.

2014. jún. 21. 13:59
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%

Ezeket a díjakat mi is kifizetjük.

Előre szólok, hogy nem érdekel, ha bárki is lepontoz, vagy beképzeltnek tart, DE!!

Nekem ne mondja senki, hogy a kezdők annyira értenek egy fajtához, annak anatómiai felépítéséhez, hogy meg tudják határozni, mekkora sztár kutyájuk van. Szerintem lehet próbálkozni, ha most csak mondok egy számot, pl. 10-ik alkalommal nem tud az ember összevakarni egy "gyönyörű" kutyának címet, akkor ott nem biztos, hogy csak a bírót-handlert kell hibáztatni. Kritikus szemekkel kell tekinteni kutyáinkra, főleg, ha tenyészteni is akarunk, ha nem látjuk az állataink hibáit, akkor hogy próbáljuk kompenzálni azt egy pároztatásnál? Tökéletes kutya pedig a világra nem született soha! Tehát mindnek van olyan hibája, amit jobb, ha a tulaj szem előtt tart. Tényleg nem szerettem volna bántó lenni, ez egyéni véleményem.

Hozzáfűzném; 13.-ik éve gürizünk, kisebb-nagyobb sikerekkel és pofonokkal.

Szóval ha úgy érzed, ennyi "eredménytelenségtől" (3 alkalom) elszállt a feeling, akkor szerintem hagyd a fenébe, szeresd kutyádat/idat, élvezd a társaságukat otthon.

2014. jún. 22. 06:38
 22/24 anonim ***** válasza:
Igaza van!
2014. jún. 22. 12:22
 23/24 Akiteki ***** válasza:
100%
A kiállítás egy baromi drága hobby. Nem kényszer, nem erőszak. Ha nem tetszik, ne menj. Ha meg ennyire nem vagy kritikus, a "tenyésztési ambíciókat" is inkább felejtsd el.
2014. jún. 23. 18:17
 24/24 nagy568 ***** válasza:
Én is azt tapasztaltam hogy le van ez az egész zsírozva, ami nagyon undorító dolog. Már meg van előre hogy ki fog nyerni. Ezt egy tenyésztő mondta aki már 15 éve jár kiállításra. Na emiatt soha többet nem fogom be nevezni. Inkább a kutyára költöm a nevezési díjat. Olyat is láttam hogy ki a bírő nem tudta meg nézni a kutyának a fogait mert nem engedte és ment A BIS-ban. Emiatt kezdtem abba hagyni az egészet. És senkit nem fogok le kenyerezni hogy kapjon egy címet!!
2014. jún. 29. 22:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!