Érdemes folytatni a kiállításokra járást? Elment a kedvem.
Életem harmadik kiállításán voltam a napokban és most is, ahogy eddig is, csak egy kitűnőt kapott a kutya. Több, mint 20 ezret költöttem erre a versenyre, amiben benne van az útiköltség, a nevezési díj, a parkolási díj, a kutyakozmetikus, minden. Mindenki azt mondja a kutyára, hogy gyönyörű és szép a mozgása is. Én is így látom, de nem hiszem, hogy elfogult lennék, mindig kritikus vagyok a kutyáimmal is és magammal is.
Az előző két alkalommal is megfogadtam, hogy soha többet nem megyek kiállításra, mert semmi eredménye nincsen, a többi kutya kapja a CACIB-ot és a többi címet. Tényleg nem értem, hogy miért. Van így értelme folytatni? Teljesen elment a kedvem.
A kis csökött, a standardnak nem igazán megfelelő kutyák után meg dobálják a címeket. Persze, akiket sztár handler vezet fel.
Ezeket a díjakat mi is kifizetjük.
Előre szólok, hogy nem érdekel, ha bárki is lepontoz, vagy beképzeltnek tart, DE!!
Nekem ne mondja senki, hogy a kezdők annyira értenek egy fajtához, annak anatómiai felépítéséhez, hogy meg tudják határozni, mekkora sztár kutyájuk van. Szerintem lehet próbálkozni, ha most csak mondok egy számot, pl. 10-ik alkalommal nem tud az ember összevakarni egy "gyönyörű" kutyának címet, akkor ott nem biztos, hogy csak a bírót-handlert kell hibáztatni. Kritikus szemekkel kell tekinteni kutyáinkra, főleg, ha tenyészteni is akarunk, ha nem látjuk az állataink hibáit, akkor hogy próbáljuk kompenzálni azt egy pároztatásnál? Tökéletes kutya pedig a világra nem született soha! Tehát mindnek van olyan hibája, amit jobb, ha a tulaj szem előtt tart. Tényleg nem szerettem volna bántó lenni, ez egyéni véleményem.
Hozzáfűzném; 13.-ik éve gürizünk, kisebb-nagyobb sikerekkel és pofonokkal.
Szóval ha úgy érzed, ennyi "eredménytelenségtől" (3 alkalom) elszállt a feeling, akkor szerintem hagyd a fenébe, szeresd kutyádat/idat, élvezd a társaságukat otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!