Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Érdemes folytatni a kiállításo...

Érdemes folytatni a kiállításokra járást? Elment a kedvem.

Figyelt kérdés

Életem harmadik kiállításán voltam a napokban és most is, ahogy eddig is, csak egy kitűnőt kapott a kutya. Több, mint 20 ezret költöttem erre a versenyre, amiben benne van az útiköltség, a nevezési díj, a parkolási díj, a kutyakozmetikus, minden. Mindenki azt mondja a kutyára, hogy gyönyörű és szép a mozgása is. Én is így látom, de nem hiszem, hogy elfogult lennék, mindig kritikus vagyok a kutyáimmal is és magammal is.

Az előző két alkalommal is megfogadtam, hogy soha többet nem megyek kiállításra, mert semmi eredménye nincsen, a többi kutya kapja a CACIB-ot és a többi címet. Tényleg nem értem, hogy miért. Van így értelme folytatni? Teljesen elment a kedvem.

A kis csökött, a standardnak nem igazán megfelelő kutyák után meg dobálják a címeket. Persze, akiket sztár handler vezet fel.

2014. jún. 21. 13:59
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Nem. Sőt, alapvetően full nyugodt ember vagyok. Voltál már kiállításon?
2014. jún. 21. 18:58
 12/24 anonim ***** válasza:
Igen. 12 éve csinálom. Most 15 vagyok.
2014. jún. 21. 19:15
 13/24 A kérdező kommentje:
Ahham, ok, 3 évesen kezdted..
2014. jún. 21. 19:19
 14/24 anonim ***** válasza:

Igen.

Junior handlerként. Nagykanizsán.

2014. jún. 21. 19:22
 15/24 anonim ***** válasza:

Most pedig a saját kutyámat viszem.

Világ és Európa versenyekre.

2014. jún. 21. 20:27
 16/24 anonim ***** válasza:

Érdemes folytatnod.

Sajnos az, hogy te, és mások is szépnek látják a kutyádat, nem egyenlő azzal, hogy a bíró is annak fogja látni. Mikor az első kanommal voltam egyszer kiállításon, és csak második lett, a bírálat végén odajött hozzám a győztes kutya gazdája, hogy elnézést kér, nem érti, hogyan győzött az ő kutyája, mert az enyém sokkal szebb. Minden bíró mást szeret. Egy 2 napos CACIB-on első nap kizárták a kutyámat alultápláltság miatt (pedig abszolút megfelelő kondiban volt), a második napon viszont elhoztuk a CACIB címet. Nem ugyanaz volt a bíró. Sajnos az is gyakori, hogy a bíró csókosai zsebelik be a címeket. Ez ellen nem tudsz mit csinálni, be kell nyelni, menni kell tovább.

Nem olcsó dolog a kiállításozás, ez tény. Amit a kiállításokra költesz, az általában nem térül meg. Viszont ha tenyésztési ambícióid vannak, szinte muszáj, hogy feltudj mutatni valamilyen eredményt. Aztán előbb-utóbb a bírók is megfognak ismerni, és lesz minél több eredményed.

2014. jún. 21. 20:47
 17/24 A kérdező kommentje:

Igen, épp ez az, hogy tenyésztési ambícióim is lennének, ehhez pedig szívesen vinném kiállításokra. Csak ugye az ilyen kiállítások után, amik így sikerülnek, minden kedvem elmegy és azt sem tudom még, hogy akkor most miért is sikerült ennyire rosszul. És az oké, ha egyszer nem sikerül, de hogy harmadszorra sem..

És annyi helyről hallom, hogy korruptak. De persze azért elvittem megint a kutyát, aztán pofáraesés és megfogadtam, hogy soha többet. De máskor az lesz, hogy majd szépen egy handler betanítja és ő vezeti fel, mert ahogy láttam, itt legfőképp a handler meg a tulaj személye a döntő, nem pedig a kutya ;)

2014. jún. 21. 20:51
 18/24 anonim ***** válasza:
Igen az is dönt. Amikor egy több éves tapasztalattal rendelkező tenyésztő/handler viszi be a kutyát másképpen is mutatja meg és másképpen is díjazzák így a kutyát. A handlert azért handler hogy kijavítsa a kutya hibáit és próbálja minél jobb oldaláról mutatni.
2014. jún. 21. 20:59
 19/24 anonim ***** válasza:
Erre egyébként kezdő még nem képes.
2014. jún. 21. 20:59
 20/24 anonim ***** válasza:
Amikor a kutyámnak meg lett az első CAC címe, a tenyésztője vezette fel. Kezdő voltam, és elbuktam előtte már pár kiállítást, így megkértem, hogy segítsen. Később meg is mutatta, hogyan tudom jól felvezetni a kutyát, adott tanácsokat is. Esetleg konzultálj a kutyád tenyésztőjével, hátha segít :)
2014. jún. 21. 21:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!