Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ez a spániel a képen fajtatisz...

Ez a spániel a képen fajtatiszta vagy sem?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

2014. jún. 21. 10:35
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Hát lehet nem túl ápolt! Valószínűleg a kérdést is ez vetette fel bennünk! Mert ha olyan ragyogóan festene valószínűleg nem kérdeznék ilyet! De a gondozás már a gazdája feladata és felelőssége, s ennek elmaradása is az ő hibája! De ha fajta jellegét és külső tulajdonságait hordozza, engem nem érdekel és közös sincs hozzá sok! A kicsit már rajtam fog múlni, hogy hogyan gondozom!
2014. jún. 21. 15:04
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
És szerinted ha ilyen "igényes" a gazda, akkor milyen ellátást kap a szuka a vemhessége során és milyet a kicsik az első 8 hétben? Milyen alapossággal választotta ki a kant és mit tesz azért, hogy egészséges kölykök szülessenek? Elárulom: semmit. Azt írtad, hogy "spanibolond" vagy. Akkor tudnod kell azt is, hogy milyen beteges a fajta, hogy mennyi örökletes betegséggel terhelt, milyen rossz a szaporított spánielek idegrendszere és mennyi sok gazdátlan, szaporított spániel van a fajtamentőknél. Ezek után pedig képes vagy egy ilyen mocskos szaporítót támogatni azzal, hogy elhozol tőle egy kölyköt, akinek később bármi baja lehet? Ráadásul saját magad ellensége is vagy, hiszen azt is írad, hogy mostmár szeretnél egy "igazi" spánielt. Na, ez minden, csak nem igazi. Igazi spániel tenyésztőknél kapható alaphangon 150 ezer forintért vagy drágábban. Ott már tényleg külső és belső tulajdonságaiban is spánielt kapsz, ráadásul egészségeset. Ha ezt nem érted meg, akkor ne nevezd magad spanibolondnak, mert egy olyan ember aki bolondul egy fajtáért, az nem fogja sajátkezűleg beleverni a következő szeget a fajta koporsójába!
2014. jún. 21. 16:43
 13/15 A kérdező kommentje:

Jó, én ezt mind megértem! De honnan szedjek én elő 150.000 vagy 200.000 Ft-ot egy kutyára és utána még tartsam is?

A fajtamentőknél pedig vagy betegek a fajtatiszta kutyák vagy már 8-9 évesek amit mire elhozok és megszeretek már elveszítem sajnos! :(

Egyébiránt pedig legyen oly szíves, ne kérdőjelezze meg már senki az én saját érzéseimet! Csak én tudom, mennyire belezúgtam már teljesen beteges módon a spánielekbe!

2014. jún. 21. 17:08
 14/15 anonim ***** válasza:
Gyűjts rá! Ne kelljen azonnal kutya! Össze fog jönni az a pénz, és addigra megneveled a jelenlegi szukádat, és felkészülsz egy új kutyusra. De a szaporítókat ne támogasd!
2014. jún. 21. 17:16
 15/15 anonim ***** válasza:
"A fajtamentőknél pedig vagy betegek a fajtatiszta kutyák..." Mert szerinted innen mekkora az esélyed egészséges kutyára? Kb. a nullához konvergál. Azt a 150-200 ezret mindenképp kifizeted, csak nagyon nem mindegy, hogy a tenyésztőnek egyben, vagy az állatorvosnak részletekben. Amúgy meg gyűjteni kell rá 1-2-3 évig, ahogyan mások is teszik. Addig legalább lehetőséged van alaposan megismerni a tenyésztőket és a vérvonalakat és mire összejön a pénz, addigra ki tudod választani az álomkutyát. Legalább nem ilyen "ez maradt" alapon fogsz választani.
2014. jún. 21. 18:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!