Utolsó: nem csak azok, de ahol törzskönyvet nem tud felmutatni az eladó, azt mindig jobb kétséggel fogadni.
2014. jún. 20. 13:48
12/23 anonim válasza:
Csak én vagyok olyan hülye, hogy nem értem mit akar a 10-es válaszoló?
2014. jún. 20. 14:04
13/23 Imola Ágnes válasza:
De tényleg. A 10es pontosan mit akar...mert azt sem tudom, hogy egyetértek-e vele, vagy nem????
2014. jún. 20. 14:07
14/23 anonim válasza:
#11-es ! A törzskönyv elsősorban annak kell ha jól elolvastad (#10 vagyok) versenyre hordtam!Többet erről nem ragozok, aki érti az tudja!
#12. meglehet... Gondolom Nem Én vagyok annyira , aki több évtizede ezt a fajtát képeztem, és versenyeztettem... Részemről lezárva!Nem kell a "hűle" szót :D alkalmazni! (Y)
2014. jún. 20. 14:10
15/23 anonim válasza:
Törzskönyves kutyám van, mégsem járunk versenyekre, de ezzel tudom bizonyítani, hogy kennelből van, igényes helyről, és hogy FAJTATISZTA. Mikor értik már meg az emberek, hogy a törzskönyv olyan, mint egy személyi igazolvány?
2014. jún. 20. 14:16
16/23 anonim válasza:
Én számtalanszor végigfutottam már itt a "törzskönyv kell-e fajtatiszta kutyához" köröket. Csak egy kérdés, ha nincs a kutyának törzskönyve, honnnan a büdös életben igazolja a kedves gazdi, hogy a kutyája ükükük apja is a fajtához tartozott, és nem a tenyésztő szomszédjának Bodrija volt? Hát elárulom, sehonnan. Innentől kezdve szerintem nem fair "tisztavérőnek" hívni egy törzsköny nélküli állatot sem. És ezt nem úgy mondom, hogy bármi bajom lenne a keverék kutyákkal, én azt nem bírom, hogy az emberek többsége erre a megtévesztésre játszik. Ha fajtatiszta kutyát akarsz, akkor vegyél törzskönyveset, akár akarod versenyre járatni, akár nem, hiszen az a papír igazolja a származását x. ősre visszamenőleg, ha meg nem kell fajtatiszta, akkor vegyél bármilyet, de legalább a szaporítókat kerüld.
2014. jún. 20. 14:34
17/23 anonim válasza:
Aranyos kutyusok, sztem sem fajtatiszták.
Te kedves, cukika 51%-os!
Klimaxolsz, vagy kapuzárási pánikod van?
Az első két szavadnak van értelme, a többi meg: mi vaaaaaan?
Ja, ha kérdésed van, akkor írd ki!
2014. jún. 20. 15:07
18/23 anonim válasza:
10-es akkor én is az vagyok, mert nem értem hogy jön ide hogy értesz a kutyákhoz? elhiszem ügyi vagy!
am meg (nem tudom hogy törvényben van e) ha nincs a kutyusnak tk-ja akkor maximum csak fajta jellegű keverék, mivel mint ahogy irták, semmise bizonyítja hogy az xy-ik üknagyapja nem valami más fajta kutyus lehetett
erről enyitt, am szerintem se fajtatiszták a kicsik, de aranyosak az biztos :)))
2014. jún. 20. 19:07
19/23 anonim válasza:
Nem érted! A lényeg mint törzskönyv azzal bizonyítod mint írták is (én ezt kifelejtettem) és fontos mert nem mehet BH vizsgára ha nincsen Tk-ja! Egyébként sokan azt hiszik akkor milyen drága ha Tk-val kéred, hol ott ~10.ezer -el kérnek többet! Ezt tapasztalatból tudom. (érthető voltam? :D )
2014. jún. 20. 19:17
20/23 anonim válasza:
Aranyosak az bizti! Sajna az a baj ilyenkor minden -fajtától független kutyus ari, csak ~5. hónap után rájön a gazdi, mégsem az ami... és hol kötnek ki??? Le sem írom-mindenki fantáziázzon! (ahány kép, annyi fajta -hány apától????)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!