Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Öregek mellé milyen kutyát...

Öregek mellé milyen kutyát ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Sajnos meghalt a régi kutyája szüleimnek (pár hónapja).

Kölyök kutyát szeretnének, mert nem szeretnék, hogy mások által félrenevelt kutyát kelljen folyton fegyelmezni.

Amire gondolnak:

Barátságos, de az idegenekkel nem pacsizik.

Nem szobakutya.

Nem hatalmas mozgásigényű (mint pl. egy border collie)

Nem kopóféle.

A régi kutya fajtája útszéli vegyes :)

Labradorra gondoltunk, nem tudom az mennyire lenne jó.

2014. jún. 19. 14:29
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Amúgy teljesen igazatok van, csak apám olyan "csakzértis" ember, biztos ismertek ilyet :) És ő találta ki a kölykös dolgot.

Én az újfundlandira akarom rávenni őket, mert tökéletes lenne.

Itt van a környéken 3 folyó is, tudna úszni, tó is van tőlünk pár percre. És amennyire tudom, nyugodtabb, mint egy labrador.

2014. jún. 19. 15:08
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Na ez már nem rossz ötlet, de kölyökként ő is ugyanolyan energikus és rosszcsont, mint a többi.
2014. jún. 19. 15:18
 13/20 anonim ***** válasza:

A labradort nem ajánlom, mert az idegeneket is ugyanúgy körberajongja mint a közeli családtagokat! :)

Én a komondort tudom ajánlani! kiváló kutya!

[link]

2014. jún. 19. 15:38
 14/20 anonim ***** válasza:
67%

Idősek mellé komondort ne! És semmit, ami nagytestű! Elég, ha pl egy labrador nagy barátsággal meglöki kicsit a mamát, már meg is van a baj.

Valami tacskó, vagy tacskószármazék esetleg? Jó jelzőkutya, időseknek biztonságot adhat, hogy jelez, ha van valami. Nem nagy a mozgásigénye, drótszőrű variánsait lehet kint is tartani.

2014. jún. 19. 16:32
 15/20 anonim ***** válasza:
77%
#14 vagyok, most olvasom az újfundlandis dolgot. Ez nem rossz ötlet, mert elég lomhák, de házőrzést ne várjatok tőle. :)
2014. jún. 19. 16:33
 16/20 anonim ***** válasza:
51%

kedves utolsó talán olvasnál utána a komondornak, mielőtt hozzászólnál..

Az én nagypapámnak is annak idején (isten nyugosztalja) komondorja volt, ez a fajta kutya nem az a típus aki ráerőltetné magát az emberre, nem egy ugrálós lökdösős típus, mint pl egy boxer. Elég szomorú hogy ennyire mellőzik ezt a fajtát, nyugodt, szép, kedves, megbízható, el van magának, okos, nem erőszakos, és nem mellesleg baromi jó házőrző! Míg egy kistestű kutya nem biztos hogy megtudja adni azt a védelmet amire egy idősebb embernek szüksége volna!

2014. jún. 19. 16:56
 17/20 anonim ***** válasza:
65%

Utolsó, #14 vagyok, nekem kuvaszom van, ami eléggé hasonló mentalitás, mint a komondor. Megmondom őszintén, hogy bár kedves, barátságos, jól szocializált kutya, egyszer-kétszer erős kézre, határozott fellépésre, fizikai erőre is szükség volt a nevelése folyamán. Pl. felvett olyan hülye szokást, hogy felugrált, löködött, taszigált. Én meg tudok állni, le tudom lökni, de ha egy vasággyal 40 kilós öregemberre ugrik fel játékból, szeretetből, az már baj.

Amikor már felnőtt, megkomolyodik, persze. De az első 2 évben még kajla kölyök, pedig már egy felnőtt kutya ereje van benne. Jobb félni, mint megijedni, én biztos nem vennék az idős szüleim/nagyszüleim mellé nagytestű pásztorkutyát. Pedig imádom ezeket a fajtákat.

2014. jún. 19. 17:00
 18/20 anonim ***** válasza:
68%
Nyilván minden kölyök kutya csíntalan, de ha már egészen kis kora óta foglalkozva van a kutyával, akkor nem sok baj lehet, pláne hogy a 60 év körüli szülők nem 80-90 év körüli nénik bácsik, és attól hogy valaki idős még nem szabvány hogy 40 kilónak kell lennie. Nem tudom a te kutyádat hogy nevelhetted, de az hogy erős kéz kell hozzájuk nem azt jelenti hogy csak izmos erős fiatalnak lehet ilyen kutyája (ha már te is ennyire kisarkítottad) az hogy makacs néha (mint általában a kutyák többsége) nem abban nyilvánul meg hogy odamegy aztán fellöki a gazdáit -.- Sajnálom de ekkora marhaságot rég olvastam. Megértjük hogy te nem akarnál nagytestű kutyát a szüleidnek. Ez te vagy. Én meg pont hogy egy nagyobb testű kutyát tartok jó ötletnek, hiszen manapság annyi mindent hallani, és ha ne adj isten úgy adódna, akkor ne egy pincsi legyen már ott akit az rúg fel aki nem akar, hanem egy masszív kutya, akinek még a nagysága külleme is félelmet keltő, de ugyanakkor a családhoz kedves gyengéd, és engedelmes.
2014. jún. 19. 17:26
 19/20 Imola Ágnes ***** válasza:
81%

Én egy menhelyit ajánlanék, és abból is egy nyugis felnőttet.

Előnyök:

- nem rág szét semmit

- nem lopja el a papucsokat

- eleve tisztában van az alapvető szabályokkal

- nincs tele energiával, mint egy fáraszthatatlan kölyök

- nincsennek meg a fajtára jellemző betegségek

- nem kell szocializálni és minden alapot megtanítani neki

- látszik a természete, nincs meglepetés kamaszkorban

- kissebb a lehetőség az elnevelésére

- pontosan látszik a mérete

Menhelyeken nagyon sok hasonló kutya van, amiről pontosan tudják a gondozók, hogy hogyan viselkedik, mik az igényei.

Egy kölyök kutyánál nem látjátok pontosan, hogy milyenre sikerül majd nevelni. Mi van ha domináns? Mi van ha akaratos? Mi van ha berögzül a nevelés során valamilyen rossz viselkedés?

Gondolkozzatok el ezeken a dolgokon, mert érdemes.

2014. jún. 20. 09:14
 20/20 Imola Ágnes ***** válasza:
74%
*** a nem kell szocializálni mondatot ne úgy értsd hogy egyáltalán nem kell, viszont nem nektek kell mindent bemutatni neki, mint egy 8-10 hetes kölyöknek...:P
2014. jún. 20. 09:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!