5 év nyakörv után rászoktatható a hámra?
Ha nyakörvvel húz, akkor az esetek 99%ban hámban vontatni fog, ugyanis megsokszorozza az erőkifejtését!
Kutyasuli, kutyaoktató!!!!
"Gondolod hogy nem próbáltuk nevelni?"
Tudod mit mondott erre Yoda? "Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!"
meg ne sértődj,de hidd el,hogy akkor nem jól fogtatok hozzá.
a kutyának "meg kell értenie" mit szeretnél tőle és akkor meg is teszi.
akik irták előttem,hogy kábé 1 hét....azoknak mind igazuk volt.
nyugodtan lehet szakemberhez fordulni-ha nem megy.
nem szégyen.
sőt,sok okosságot tanulsz majd tőle te is ami a későbbiekben hasznos lesz.
sok sikert.
A kutyára aggathatsz bármit, ha húz, akkor húzni is fog. Egy módszer van, ami hatásos, a tanítás!
A kutyaoktatás első, legfőbb pontja, ráébreszteni, a gazdi a főnök és nem ő!
Rám bízott már ismerős olyan hatalmas méretű dobermannt, aki Frakk módjára sétáltatta a gazdit. Két hónapi kemény munka, mindkét tenyeremet feltörte a póráz, de a végén egy fegyelmezett, és tündéri kutyát kaptak vissza. Természetesen minden erőszakos módszert elítélek! Ezért voltak nekem hólyagjaim, neki pedig semmi :-)
Három hétig hadakoztam vele, hogy leszokjon a húzásról, majd következtek, az alap feladatok. Akkor 1,5 éves volt a kutya. De lényegében semmit nem tudott.
Póráz nélkül, ezek egy hét után kitűnően mentek, később pórázzal is. Megtanult ülni, feküdni, kúszni, autóban, bkv-n közlekedni. Egy valami nem sikerült, a labdamániájáról, nem lehetett leszoktatni. Ha meglátott egy teniszlabdát, teljesen begerjedt. (nem csoda, valószínű élete első 1,5 évében ez volt az egyetlen pozitív élmény az életében)
Miután megtanítottam a kutyát mindenre, következtek a gazdik :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!