Mi a véleményetek, melyik a legpraktikusabb nyakörvtípus?
Bocs kimaradt:
A csatoson van egy névtábla telefonszámmal, illeve a belsejébe varrom a bolhanyakörvet, de a sétát a kutya fojtóval szereti (tiltakozik, ha a szövetnyakörvre teszem a pórázt)
1-es vagyok.
Fojtót nem csak akkor lehet használni, ha nem sétál szépen a kutya :) Szóval számomra ígyis-úgyis az a legpraktikusabb, de kinek mi :)
Van szövet (heveder) nyakörvünk is, de már régóta nem használom.
Csatlakozom, sima retriever pórázt használok, ami gyakorlatilag a legegyszerűbb fojtó.
Nem azért, mert nem sétál szépen, hanem azért, mert ha szépen sétál, azt veszi észre legkevésbé, azzal viselkedik a legtermészetesebben, tehát az a legerősebb pozitív visszajelzés, hogy jól csinálja, mit csinál.
Ha még aktuális, akkor válaszolok a kérdésedre :)
Nagyon jók a martingale nyakörvek, ezekből kibújni sem tud könnyen a kutya és kényelmesek is, nem kell folyton állítgatni, becsatolni. Magyarul félfojtónak írják.
Nekem a sima nyakörvből ki tudott bújni a kutyám, ebből viszont nem, mert ha húz, rásimul a nyakára, de nem tudja fojtogatni, mint egy sima fojtó.
http://www.youtube.com/watch?v=odpFyTRsUJc
Vagy ha jó a sima szövet nyakörv, vegyél ilyet, ez tök jó minőség, vényvisszaverő is van beleszőve, L-es mérettől még biztonsági zár is van (nem tudom, mekkora a kutyus):
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!