Illik hozzám a német juhász?
21 éves lány vagyok, egyetemre járok még két évig. 60 nm-es lakásban vagyok albérlő az első emeleten (lift nincs).
A kutyával napi 2-2.5 órát foglalkoznék, amiben benne van a játék és a tanulás, illetve 2 naponta 10-15 km-t futhatna velem hol betonon, hol földön. Meg persze a hétvégi kutyasuli alap, meg kipróbálnék kutyás sportokat vele és ami bejön mindkettőnknek, azt űznénk.
A bibi az, hogy nem vagyok túl domináns alkat, sok mindent a kutyára hagyok. Ezen változtatnék, de nem tudom mennyit változna a kisugárzásom. Nem akarom, hogy egy kutya életét tönkretegyem azzal, hogy veszélyessé válik a kezemben. Eddig csak kistestű kutyáim voltak, 1 német spitz (őt egyedül képeztem ki) meg egy tacsi, akit suliban, mindkettő nagyon jól nevelt, visszahívható kutya lett.
Ha tényleg belefér az idődbe, hogy ennyit foglalkozz vele, akkor szerintem belevághatsz.
Nem baj ha nem kertes ház, le kell vinni sokat. :)
A kutya iskolában meg segítenek, hogy te is megtanuld a megfelelő viselkedést a kutyáddal szemben. Neked kell a falkavezér szerepet betölteni. Ezt ott megtanítják.
1. A fajtán belül is nagyon sokféle idegrendszerű kutya van. Meg kell találnod a neked valót. Ebben jó tenyésztő tud segíteni.
2. Ha kölyköt veszel, annak nem elég a napi időterved.
Akkor mi a gond? megtaláltátok egymást :))
Ne azt nézd, milyen fajta, hanem neveld úgy, ahogy a kutyát kell nevelni. Nem is kell domináns alkatnak lenned, csak határozottnak. Volt már kutyád, akkor tudhatod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!