Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Fertőző a staphylococcus...

Fertőző a staphylococcus pseudintermedius nevű bőrprobléma kutyáknál?

Figyelt kérdés
A vizslámnál ezt a problémát derítette ki a bőrkaparék vizsgálat. Nagy gond nincsen, ugyanis nem gennyezik, váladékozik, nem viszket neki, úgy vettük észre, hogy mivel rövid a szőre egy csomó pukli keletkezett a bőrén, amit nem is vettem volna észre, ha a szőre a pukliknál nem kezd kiállni. A lelet azt írta, hogy érzékeny az antibiotikumokra, belinkelem majd az eredményt. Gyógysampont kaptunk, úgy néz ki enyhül a dolog, de azt olvastam, hogy fertőzhet embert, ha van valami műtéti seb, nem fog gyógyulni, hanem fertőződik, ez igaz? Honnan veszem észre, ha fertőző? Mert rajtunk nem látok semmi problémát. Másik kutyát is átfertőzhet? Volt kinn egy medencéjük a kutyáknak, amit ez miatt a probléma miatt kiöntöttem. Attól még fürödhetnek benne, vagy várjak, amíg teljesen eltűnik? Előre is köszi a válaszokat.

2014. jún. 19. 11:36
 1/2 anonim ***** válasza:
Alapvetően a staphylococcus fertőző, nem, ismerem ezt a változatát. Nekünk fülproblémánk van miatta, az is lehet fertőző. Inkább a dokit kérdezd meg erről.
2014. jún. 19. 12:14
 2/2 anonim ***** válasza:
Utolsó nem tudok neked privátot írni, sajnos. Meggyógyult a kutyád azóta? Mert nekünk is ugyanez van, szintén fülben, de sajna semmi nem segít, az utolsó gyógykezelést próbáljuk, már az egyik fülére nem is hall. Ha meggyógyult, mitől?????
2014. szept. 16. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!