Genetikus (gyógyíthatatlan?! ) bőrprobléma?
Olyan gazdik válaszait várom akiknek a kutyájánál ezt a betegséget diagnosztizálták, biopszia után.
Kíváncsi vagyok, hogy hogy jutottak el idáig, hogy élnek vele, milyen próbálkozásokat tettek ez irányban.
Tulajdonképpen még nem egészen tisztázott, vagyis a biopszia még nem történt meg, de 1 éves -többféle kezelés után - még megvárjuk a hypoallergén diéta végét - most tartunk félidőnél - és 3 hét múlva leveszi a mintát.
Egyébiránt az orvos egyre jobban erre gyanakszik, mert nem múlik az ekcéma szerű korpázás és időnként felülfertőződik.
Köszi. Ettől tartok, mert ha ételallergián kívűl másra az, akkor vakarhatom a fejem, mire rájövök, hogy mitől.
Biztosan nehéz, de talán megszokható folyton azt nézegetni, hogy mi a veszélyes helyzet?
a rák ( főleg belső szerveket érintő )..érthető !.
de , vajon az allergia, illetve az ilyen tip.és jellegű genetikus ,azaz szerintem a szaporítás miatt átörököltetett rossz gének játéka ,vajon nem-e a szaporítók ,és természetesen a szaporított állatokat körültekintés nélkül felvásárló felelőtlen emberek okozta probléma -e ????
( kivétel talán a fehér szőrű kutyák genetikai bőrbetegsége,süketsége,stb ) bár ez is a szaporítások negatív érdeme ( pl: tök fehér pull terrierek,stb)DE a argentín dog, vagy a westie kutyák között egy jó tenyésztőnél miért nincs sok beteg kölyök ??
vajon egy keverék kutya miért nem beteg ??? genetikusan ??? és miért nem allergiás a csirkehúsos tápra ???
egyszerű !
csak :):)
a kutya-allergia szerintem ,egy felfújt dolog,amivel az állatorvosok sokat keresnek !!!
és persze a gazdik ezt meg is érdemlik, aki hülye az fizessen !
ez agy magánvélemény, de a tények is ezt mutatják !
lsd :
etológusok és többszörösen díjazott tenyésztők,stb írásos véleménye ,szakfolyóiratokban,a neten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!