Félek! Kényszeríthet a tenyésztő, hogy vigyem a kutyámat kutyaiskolába?
Én elkértem előre a szerződéstervezetet (minden további nélkül átküldte), plusz vásárlás előtt részletesen átbeszéltük, hogy én mit akarok a kutyával, és ő mit szeretne ha csinálnék a kutyával. Így nálunk benne van a szerződésben, hogy ki kell próbálnom a kutyát a fajtára jellemző munkában, amennyiben nem alkalmas rá, akkor hobbikutya lehet csak, amennyiben alkalmas a munkára, egy alap vizsgáig el kell jutnunk.
A cél ezzel, hogy ne menjen tenyésztésbe olyan kutya, ami nem hordozza a szükséges fajtajellemzőket. Ha nem találtunk volna közös nevezőt, akkor nem vettem volna meg, de mindent átbeszéltünk, és félúton találkoztak az elképzelések (én bevállaltam, hogy a szükséges vizsgákra, versenyekre felkészítem, ő meg lemondott a személyes ellenőrzésről a távolság miatt).
Ez egy lelkiismeretes tenyésztő, aki nem akar arra kutyát eladni, hogy az a hátsó kertben éldegéljen és néha megsimogassák. Nehogy már ez probléma legyen. Mert mondani mondhat bárki bármit, hogy így meg úgy tanítani fogja, látni nap mint nap, hogy a legtöbben mennyire képesek a kutyájukat megnevelni... De leírom újra, ha nem tetszik, nem kell tőle vásárolni.
Viszont az, hogy rettegésben tartja, meg kényszeríti a vásárlóit, az nevetséges. Senki nem kényszeríti őket semmire. Van bőven kennel, van miből választani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!