Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Félek! Kényszeríthet a tenyész...

Félek! Kényszeríthet a tenyésztő, hogy vigyem a kutyámat kutyaiskolába?

Figyelt kérdés
Lesz egy golden retriever kölyköm szeptemberben, de a tenyésztő arra kényszerít, hogy vigyem kutyaiskolába. Volt már kutyám, és őt is rendesen szocializáltam/tanítottam trükkökre itthon. A kutyák között rendesen tudott viselkedni, behívható volt minden körülmény között. Tudom, és érzem magamban, hogy véghez tudnám vinni ezt újra. De most akkor így muszáj lesz elmennem? Nagyon félek, hogy mi lesz ha már hozzám kerül a kutya és mégse vinném el.

2014. jún. 15. 23:33
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Ertem, es elore el lehet kerni tole a szerzodest atnezni, vagy ez csak ott derul ki?
2014. jún. 16. 00:23
 12/23 A kérdező kommentje:
Azt is megszabhatja, melyik kutyaiskolaba kell jarnom?
2014. jún. 16. 00:26
 13/23 anonim ***** válasza:
89%
Kérd el ELŐRE a szerződéstervezetet, nehogy az utolsó pillanatban fusd át! Nyugodtan kérdezd meg előre, mik az elképzelései, és mondd el neki Te mit, hogyan képzelsz. Olyasmit ne írj alá amit nem akarsz teljesíteni. Én hagynám a francba ha ilyesmit belevenne a szerződésbe, nem azért mintha nem vinném suliba, de azért a pénzemért azért ezt már ne szabja meg!
2014. jún. 16. 00:38
 14/23 anonim ***** válasza:
21%
Szép... százezreket elkér szegény kérdezőtől és még rettegésben is tartja....
2014. jún. 16. 06:46
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy valaki retteg nem biztos, hogy azért van, mert a másik rettegésben tartja. :) A szerződés szövege nincs kőbe vésve, úgy kell megfogalmazni, hogy az neked és a tenyésztőnek is megfeleljen. Ehhez viszont nem rettegni kell és nem velünk kell beszélgetni, hanem a tenyésztővel egyeztetni az elképzeléseiteket. Ha nincs közös nevező, akkor nem kell tőle vásárolni.
2014. jún. 16. 06:52
 16/23 A kérdező kommentje:
Masik tenyesztot fogok valasztani, koszonom a valaszokat!
2014. jún. 16. 07:25
 17/23 anonim ***** válasza:
67%
Gondolj bele, végülis érthető. Kapsz egy kutyát egy jó alomból, majd neveled ahogy neveled, lesz belőle egy szocializálatlan, harapós, szófogadatlan valami, ami rongálja a fajta hírnevét, rosszabb esetben kidobod az utcára csip ide-vagy oda. Én mindenkinek kötelezővé tenném a kutyaiskolát legalább 1 évig mint Svájcban. Sokan elcsodálkoznának, hogy jéé, csak ennyit kell tennem és a kutyám nem ránt el pórázon az utcán, jéé, nem kaparja szét az ajtót ha elmegyek otthonról, ja, hogy nem kéne közel engednem egy vicsorgó, ugató kutyához ha viszem az utcán... Mondjuk bizonyos mindent megengedő, játékos kutyasulikat persze kihagynám.
2014. jún. 16. 08:23
 18/23 anonim ***** válasza:
63%
Nagyon helyes, hogy a kutyasuli is benne van a szerződésben. Ha már egy ilyen egyszerű dolog elrettenti a vásárlót, akkor nem is kell neki eladni kutyát. Te meg megijedsz, ahelyett, hogy beszélnél vele. Nekem ebből az jön le, hogy a kutya neveléséhez is kevés leszel. Nem egy extrém dolgot kér, csak be akarja biztosítani, hogy jól nevelt kutya legyen az, aki tőle származik. Ezzel mi a gond?
2014. jún. 16. 09:33
 19/23 anonim ***** válasza:
69%

Nézd a tenyésztő szemszögéből: ő féltőgonddal, anyagiakat nem nézve világra segített és nevelt egy fajtájának teljesen megfelelő kutyát. Majd eladja, aztán x idő múlva a fülébe jut, hogy milyen rossz a kutya, ami tőle származik, agresszív, szertelen, neveletlen.

Ezt kivédendő megkövetelheti, hogy igen is taníttasd ki a kutyát, hogy engedelme, okossága és más jó tulajdonságai megmaradjanak, és ezzel úgymond reklámozva, hogy az ő kutyái, aztán tényleg azt nyújtják, amit egy kutyának nyújtania kell.

Nem muszáj kutyaiskolába járni, de egy engedelmességi vizsgába nem haltok bele. Vedd úgy, hogy ez a te sikered is, hiszen magadtól jutottál el idáig a kutyával.

2014. jún. 16. 10:03
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Ez az az eset,amikor a tenyésztő megválogatja,kinek ad kutyát.Szerintem semmi zavaró nincs benne.Hidd el,egy alap képzés nagyon jót tesz gazdinak,kutyának is.De ha neked ez teher,nyilván mondhatsz nemet.Azonban csak az számít,ami a szerződésbe bele kerül,ez pedig nem egyirányú utca.Neked is lehetnek elvárásaid,mondjuk egésszégügyi garancia egy két betegségre,mondjuk Dp - re.Ha ilyeneket nem hajlandó megadni,akkor nem onnan venném a kutyát.És igen ,előre el kell kérni a szerződést,hogy legyen időd átgondolni,illetve kiegészíteni.
2014. jún. 16. 10:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!