Ti átmennétek szólni a szomszédnak, hogy hallgatassa el a kutyáját?
1 órán keresztul kint volt a kutyám az udvaron és ugatott. Nem csinálja ezt mindig, és ritkán van kirakva mert sétáltatom, de nehogy már ne hagyhassam kint az udvaron néha pl ha takarítok. Arról meg nem tehetek hogy ugatja az embereket vagy kutyakat akik eljonnek a haz elott. Feljelenthetnek ez miatt? Mennyire jogos hogy átjott szólni?
kb 1 hete tortént, de zavar és ilyen jó idoben nem tudom kirakni a kutyám az udvarra, szerencsetlen bent van a hazban..
Ha megtanítanád a kutyádnak, hogy nem ugathat az elhaladókra, akkor nem menne át a szomszéd.
Amúgy ennyiért hiába jelentene fel.
Másik megoldás, a kerítés átláthatatlansága.
Ha többet lehetne kint, még talán meg is szokná, hogy mozgás is van az utcán.
1 óra miatt biztos nem szólnak.
Nálunk a bal oldali szomszédnál és a szembe szomszédnál van az, hogy mindig mindenért ugat a kutyájuk.
A bal oldali nagyon idegesítő, mert ha csak meglát, akkor játszana, és ugat, csahol, nekem meg ott van a konyhakertem, és ha ültetek, locsolok, gazolok, ásom fel a kertet, vagy füvet nyírok, akkor akár órákon át ugat, de kb. már hozzászoktam.
Soha semelyiknek nem szólt még senki.
Sőt! Ez most furán hangzik, de pont a szembe szomszéd egyszer megkérdezte, hogy a mi kutyánk (rottweiler) miért nem ugat soha?
Egy dolog, hogy kint hagyod, megint más, hogy neveletlen, és be nem áll a szája.
Persze, hogy kint hagyhatod, evidens, jobban is érzi magát kint.
Viszont rohadtul nem rázhatod le magadról a felelősséget, hogy nem neveled meg. A séta nem nevelés. Azzal meg semmi nincs elintézve, hogy kib@.szod a kertbe, majd ellesz magának.
Ha az őrületben kergeti a szomszédságot, abszolút jogosan szólnak miatta.
Ilyen meg nincs, hogy rászólsz, és még jobban ugat. Minek néz téged az a kutya?! Hülyének, vagy a gazdájának?
Meg kell nevelni, nincs mese!
Gond nélkül szólok. Egy dologból indulok ki: ha az én kutyám kussolni képes, akkor másé is. Igaz, az enyém nem idegbajos, nem főnök, nincs láncon, le van mozgatva, ki van fárasztva agyilag, és csak akkor ugat, ha jelezni akar vmi fontosat.
A sétálgatók meg a szomszéd nem fontos dolog. Aki bejön úgy, h nem vagyok ott, az már igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!