Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Segít valamit az agresszión,...

Segít valamit az agresszión, ha ivartalan lenne a kanom?

Figyelt kérdés
2014. jún. 13. 11:11
 1/10 A kérdező kommentje:
Nagyon engedelmes kutya, de a kanokkal egyszerűen nem jön ki. Szukák és kölykök közt el van teljesen, szocializálva is volt rendesen- napi szinten kutyák közt volt. Alapvetően elég domináns, de ez mellett rendkívül érzékeny és ha rámorog vagy vicsorog másik kutyára, nem tudok rászólni. Mert aztán 3-4 napig laposkúszva jön felém, mintha agyonvertem volna. Nem startol ki a kutyák után megtámadni őket, ha békénhagyják el van. De minap is pl. ki volt kötve a kutyasuliban a kerítéshez míg én elszaladtam ki a kocsihoz. Van a suliban egy pinscher keverék, aki eléggé domináns és szereti magát kihúzni a másik kutya előtt. Na most a kutyámtól nem messze egy játék hevert, amit ez a kis pinscher felkapott (mert szabadon volt) és ekkor történt meg a baj. Vagy egy másik eset, amikor egy kutya nagyon felfokozott idegállapotban és pattog-vinnyog-ugat a pálya szélén, arra is elkezd morogni és támadna.
2014. jún. 13. 11:22
 2/10 anonim ***** válasza:
46%
Igen, elég sokat segítene. Domináns a kanod a többi kan kutyával szemben, ez a dominancia az ivartalanítással megszűnne, vagy legalábbis mérséklődne és könnyebben kordában tudnád tartani.
2014. jún. 13. 11:34
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha már felnőtt a kutyád, minimális változásra számíthatsz. Ha még ivarérés előtt van, akkor lehet érdemleges.
2014. jún. 13. 12:43
 4/10 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy segítene, ezt így nem lehet kijelenteni. Vannak kutyák, akik szinte semmit nem változnak ivartalanítás után.
2014. jún. 13. 12:44
 5/10 anonim ***** válasza:

4-es vagyok.

Egyébként egy igazán domináns kutya az nem szarja magát össze attól, hogy rászólsz, szóval nem állítanám róla, hogy domináns, inkább félreérted a dolgot. Nem beszélve arról, hogy az idióta visítozó, ugató, vergődő kutyákat az enyém is helyreteszi és ez így van rendjén. Nem bántja őket, csupán odakap, hogy vegye már észre magát az a másik, hogy nem normális a viselkedése. Egy igazi domináns kutya így viselkedik, nem úgy, mint a tiéd.

2014. jún. 13. 12:46
 6/10 A kérdező kommentje:

Ezt a dominancia dolgot nem én találtam ki, hanem 3 oktató is mondta 3 különböző kutyasuliban.

Kiskorában is elég sokat meccseltem vele, mert az első év szinte arról szólt, hogy folyamatosan próbálkozott. Az oktatók szerint a kutyám későn érő érzékeny-domináns, és mindhárman ezt mondták, egymástól függetlenül. Valamint én is olvastam már ilyenről. Engem teljes mértékben tisztel, mert kicsiként nagyon magam alá nyomtam, de a családtagjaimmal rendszerint morgós és szinte egyetlen parancsot sem fogad el tőlük, valamint a másik három kutyám felett is "uralkodik", egyértelműen ő a vezető. Kiskorában folyton húzni akart, morgott ha a kajájához nyúltam, mindig elém sietett az ajtón. Pedig abszolút nem vagyok gyakorlatlan kutya nevelés téren, mert ő a 8. kutyám már.

2014. jún. 13. 19:28
 7/10 sippara ***** válasza:

Hát most nem leszek népszerű.

Az van, hogy vannak köcsög kutyák :) Igen lehet, hogy valamennyit vissza fog venni az arcából a tökölés, de nem agymosás, és nem törli el a berögzült dolgokat sem :) Ha tényleg úgy érzed, hogy végigrágtad minden irányból (ezt neked kell tudnod), több oktatóval, és TELJESEN BIZTOS, hogy nem nevelési hiba, akkor jön az a verzió, hogy elfogadod, hogy bunkó az állat, és kézbentarthatóságra gyúrtok. Kőkemény meló, pláne egy olyan kutyánál, akinek tényleg szüksége van rá :)

2014. jún. 13. 21:38
 8/10 zsuzsabazsa ***** válasza:
A már berögzült agresszión kevésbé. Inkább a tüzelő szukák nem fogják érdekelni. Vagyis csak emlékképei lesznek.
2014. jún. 14. 17:29
 9/10 A kérdező kommentje:
A tuzelo szukak eddig sem erdekeltek szerencsere.
2014. jún. 14. 19:19
 10/10 anonim ***** válasza:
Az én ivartalan kanomat ugyanúgy érdeklik a tüzelő szukák, az ösztön ugyanúgy megvan benne, csak nem képes szaporodni (nyilván az első jelnél leállítom, de ha hagynám...).
2014. jún. 16. 08:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!