Ha a kutyák nem látnak szinesen akkor a vakvezető kutya hogy látja a lámpa szinét a zebrán?
Figyelt kérdés
2010. jan. 2. 19:36
21/24 anonim válasza:
Ez nagyon hülye kérdés volt, már megbocsáss: ha nem lát színesen, akkor nyilván sehogy, ekkor érthetetlen, hogy miért mondod, hogy látja a lámpa színét? Tehát másképp tesz különbséget. Még az se kizárt, hogy a lámpák a színük szerint másképp helyezkednek el és feltűnik neki, akárcsak az alak, nemkülönben a megállt autók, stb. Nem tilos az eszedet és a fantáziádat kicsit lazább pórázra engedni... Egyébként nem lehetetlen, hogy könyv, netes írás is található a témában, olvasni arany..
22/24 anonim válasza:
elöször is a kutyák színvakok. másodszor én is gondoltam arra h a felsö piros középsö sárga alsó zöld. harmadszor it irogatjátok h ha a tömeg indul de ha nincs tömeg csak a vak ( meg a kutya) van ott?
23/24 anonim válasza:
Te utolsó, miért nem olvasod el a válaszokat mielőtt írsz? Már megbeszéltük, hogy nem színvakok, csak más felépítésű a szemük ezért másképp (rosszabbul) érzékelik a színeket, mint mi.
24/24 anonim válasza:
Azt hiszem, a kérdés nem a színlátásra vonatkozott elsősorban... :)
Én úgy tudom, hogy a kutya feladata az, hogy megtalálja a zebrát. Innentől a vak gazda fülel, hallgatja a forgalmat, a többi embert vagy persze a kattogást/sípolást, és indul, ha jónak ítéli. Tudtommal nem tanítják meg a kutyákat a lámpák megkülönböztetésére, de lehet, hogy tévedek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!