Legközelebb hogyan büntessem vagy mit csináljak?
Ha kifejtenéd bővebben...
Fajta, kor, az ok, ami miatt kérdeztél?
Bocsánat, a lényeg lemaradt.
Szóval járunk egy helyre a kutyával, ahol végre le lehet csatolni róla a pórázt.
Sajnos nincsen kutyapajtink, és azon a helyen sem találkoztunk még senkivel.
Ilyenkor esténként kiviszem, kicsit dolgoztatom (ül, fekszik, marad, pacsi...stb), aztán botokat dobálok neki vagy a labdát, játszunk.
Idáig nem találkoztunk ott senkivel, tegnap este 2 kocogó kislány kocogott volna tovább, de nem mert, mert a kutyám elkezdett ugatni meg pattogni és egyre közelebb ment hozzájuk.
Hívásra, kiabálásra, semmire nem reagált.
Nem tudtam mást kitalálni, elkezdtem "meghajtani", a kutya iszkolt előlem és a sarkon megvárt. És úgy ült le, mint egy kisangyal, hogy adjam rá a pórázt. De nem adtam rá (mert a földút elején lakunk), rá se néztem, csak kinyitottam a kaput és bejöttem, majd bejött a kutya.
A városi séta is megvan amúgy. A brigásokat nagyon nem szereti, az fix. Volt már néhány kellemetlen szitu, amikor néhány biciklis elsuhant mellettünk. :( De az utóbbi időben nagyon odafigyelek és figyelemeltereléssel egészen jól működik a dolog.
Olyan "kerítéses" kutyapajti az van rengeteg. Van egy törpekutya az utcában, aki non-stop az utcán csatangol, vele teljesen jól elvan, játszanak, csak ugye méretbeli különbségek miatt a kicsi nem mindig veszi mókának a dolgot.
Alapvetően az embereket is szereti, csak mindenkire ugrálni akar. Erről még nem sikerült leszoktatni, mert ugye sokan hagyják (a családon belül is).
Amúgy a kutyám 2 éves, ivartalan szuka, keverék. Úgy néz ki, mint egy rövidszőrű border collie, csak staffos a feje. Ezért sokan már ránézésre is félnek tőle/féltik a kutyájukat. :(
Kutya megtanít minden szituban behívásra reagálni. Kutya megtanít a NEM szó értelmére. Ha valamire azt mondod, NEM, akkor vagy el sem kezdi, vagy azonnal befejezi, amit tiltottál.2 évesen már ezeknek működnie kellene.
A bringások, az ugrálás is csak figyelem eltereléssel nem lesz tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!