Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ki szereti a beagle kutyákat?

Ki szereti a beagle kutyákat?

Figyelt kérdés
2010. jan. 1. 21:46
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
64%
Imádom Őket és UTÁLOM A ROHADT SZAPORITÓKAT!!! Na miaz visszamondta az összes gazdijelölt a kölyköket hmm??? Látod Te mocsadék miattad van a sok kóbor beagle! A menhelyek is tele vannak Tőlük!!!
2010. jan. 2. 16:16
 22/29 anonim ***** válasza:
34%

Az előzőnek. Ha nem érdekel a kérdés akkor ne olvasd el, ne pazarold rá az időd!

Egyébként meg azért van ennyi gonosz, rosszindulatú ember mert ilyenek mint te megszülettél. Bocsi, de nem bírom ha valaki ok nélkül vagdalkozik.

A szaporításról annyit, hogy azok a bizonyos "gonosz" emberek nem sokat törődnek az állataikkal, nem tekintik érző lényeknek és nem is szeretik Őket vagy legalábbis nem a szó normális értelmében. Emiatt nem érdekli Őket, hogy teherbe esik-e vagy nemz-e, úgy gondolják nem az Ő gondjuk. A kölyköket meg vagy agyonverik vagy kidobják az utcára.

A felelős gondolkodású ember tudatosan szaporítja az állatát, tudva, hogy tud nekik biztosítani jövőt és nem azért mert olyan cuki, hogy kölykök vannak a háznál. Ennek hiányában gyilkosság megtenni vagy hagyni.

Aki gondoskodik a kölykök jövőjéről azt nem nevezném "szemétnek". Így a kérdezőt sem.

Az lenne a tökéletes ha minden kutyát akinek nem szükségszerű, hogy szüljön vagy nemzen minél előbb ivartalanítanák, hogy meggátolják a felesleges szaporulatot. (Függetlenül attól, hogy fajtiszta-e). De ilyen sehol nincs a világon.

Mivel te valószínűsíthetően nem ismered a kérdező körülményeit nincs jogod ítélkezni. Ráadásul sokan vannak akik nagyon szeretnének egy fajtiszta beaglet, de nem engedhetik meg az árát.

Egyébként nem vagyok fajtiszta párti, mert nekik általában vele született genetikai betegségeik vannak. Ebben az értelemben mindenki aki fajtiszta kutyát tart gonosz lenne?

Arra kérlek legyél kicsit emberséges, azzal többet érhetsz el az életben mint a "fejedhez vágom a véleményem" stílussal. Tudod mit mondanak a véleményről:

"olyan mint a segglyuk, mindenkinek van de senki sem kíváncsi a máséra".

Kíváncsi lennék neked van-e kutyád?

2010. jan. 28. 17:31
 23/29 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó mindeki szaporító aki nem tenyésztő, nincs hozzáértése. Az már mindegy hogy valaki pénzt akar vele szerezni, vagy csak tudatlan, mindegyikkel óriásit lehet ártani a kutyáknak. Mind az egyes állatoknak, mind a fajtának. Szerinted a kérdező pusztán kedvességből fedeztette be a kutyáját, hogy ingyen odaadja azoknak akiknek nem telik rá? Hát nem hiszem. Inkább nem tudta őket eladni és most meg akar tőlük szabadulni. Szerinzted vannak szűréseik, szépen ki van választva a kutya párja? Mivel eteti őket? Vannak ismeretei tenyésztésügyben? Nem hiszem hogy ez mind megvan mint egy jó tenyésztőnél, mivel ez mind rengeteg pénzbe kerül! Azért is kell sokat fizetni egy tk-s kutyáért! Nem ő csak egy kutyatartó aki szerint cukik a kiskutyák, azt hiszi a szuka szeretne anya lenni, és mellékesen még egy kis pénzt is kaphat. És ez ugyanannyira árt a beagle kutyáknak mint a kutyagyár!

Tudod nem az a sznob aki megveszi 100 ezerért álmai kutyáját a legjobb tenyésztőtől, hanem az akinek nincs pénze de mégis ragaszkodik egy fajtához! Olyan nincs hogy mindent megkapunk az életben, van amiről le kell mondani, a saját és a kutya érdekében is! Tele van a menhely kutyákkal, akik ugyanolyan jók! Persze az nem felel meg a pénztelen embereknek mert nem beagle, de azért telipofával sznobozzák az olyanokat akik ki tudják fizetni a kutyák és kutyáznak vele, meg drága tápot vesznek neki! Hát ez kicsit logikátlan, nem? Arról nem is beszélve hogy ahol lakok, legalább 3 beagle van a menhelyen, némelyik még törzskönyves is! Úgyhogy ezek buta indokok, aki szaporítótól vesz kuyát az felelőtlen!

2010. jan. 28. 17:48
 24/29 anonim ***** válasza:

Amúgy meg a divatos, nem jó helyről vett kutyáknak vannak betegségeik. Talán nem a divatot kéne követni....

És azt is megsúgom, nyugatról ide járnak menhelyi kutyákért, mivel ott nincsenek!

2010. jan. 28. 17:50
 25/29 anonim ***** válasza:
76%

Kedves utolsó előtti!

Részben egyet értek veled, az állatokat hagyni szaporodni felelőtlen dolog. A nőstény állatoknál ráadásul emlőrákhoz vezethet.

A fajtatiszta állatoknál életbevágóan fontos a vérvonal és a betegségekre szűrés. Velem történt, hogy a párom hazahozott egy kivert macskát, aki mellesleg perzsa és amikor elvittük dokihoz akkor derült ki, hogy ezt az egyébként nagyon értékes fajtát egy fajtabetegség miatt dobták utcára meghalni. Egy hónapot jósolt neki az orvos. Szerencsére azóta eltelt fél év és még jól van.

Elgondolkoztatott, hogy milyen lelketlen emberek vesznek fajtatiszta állatot. Amíg értékes kell, amint nem kidobjuk meghalni?!

Az egyik európai országban betiltották a fajtatiszta kutyák nagy részének a tenyésztését, pont a genetikai betegségek miatt. Nagyon helyes.

Egy másik történet a kérdező mellett áll:

Lett egy lány cicánk még régen. Természetesen vittük orvoshoz ahogy kell. Szerettem volna ivartalanítani, de a doki azt mondta meg kell várni az egy éves kort. Kb. 8-9 hónapos volt a drága amikor észrevettük, hogy mintha pocakosodna. A doki meg is állapította, hogy terhes. Gondolhatod, tiszta ideg lettem, kinek kellenek sima házi cicák, senkinek. Szerencsére egy menhely befogadta Őket. Azóta váltottam állatorvost, így amikor kisállat kerül a házhoz azonnal megcsináltatjuk a műtétet. Egyszer meg egy idegen anyamacska kölykezett le nálunk. Mit tehettem volna, nem vagyok gyilkos. Tudom vidéken a lépcsőhöz verik Őket, de én képtelen lettem volna rá.

Tehát én is belefutottam kétszer a szaporításba.

Nem tudom a kérdezőnél mi a helyzet. Hányadszor szült a kutya, és miért? Van, hogy egészségi okokból a nősténynek egyszer szülnie kell.Tehát nem ismerem a körülményeit, de még ha hibázott is akkor sincs jogunk leteremteni meg értelme sincs. Ha kulturáltan elmagyaráznád az események következményét többet érhetnél el és gondolom ez a célod?!

Én egyébként inkább fogadnék be menhelyi kutyát mint fajtisztát. Ők kevésbé fogékonyak a betegségekre, hálásabbak és kevesebb reményük van az életre mint a fajtatiszta társaiknak.

Pedig mindkettőt az ember hozta létre.

Remélem igazad van és tényleg sokan járnak át nyugatról menhelyi kutyákért, de én még nem hallottam erről és a kutya létszám is ez ellen szól.

Ja és még egy: mit szól ahhoz, hogy divat lett a hajléktalanoknál a kiskutya befogadás, hogy azzal kéregessenek? Egy cuki kiskutya láttán mindenkinek hamarabb megnyílik a pénztárcája. :(

2010. jan. 29. 13:34
 26/29 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó egyet rosszul tudsz, nem kell az állatoknak egészségi okokból szülni. Nem lesz tőle sem a viselkedése jobb, és az álvemhesség, rák kockázata sem szűnik meg!

Azon kívül egy keverék kutya semmivel sem jobb a fajtatisztánál. Egyformán jók, kinek ez, kinek az. Ugyanúgy lehetnek betegek, és nem ragaszkodóbbak! Ez nem attól függ honnan jött a kutya, hanem a jellemétől! Ismerek menhelyi kutyát aki, azt lesi mikor nyílik az ajtó hogy mehessen! Minden kutya hálás és szerető tud lenni megfelelő neveléssel! A legtöbb fajta igenis egészséges ha jó helyről vesszük. Csak nem mindenkinek yorkit, westit, csivavát, német juhászt kéne akarni! Én ismerek olyan fajtát aki van olyan okos mint a border collie, szép, takarékos, ritka, mégis olcsó jó helyről is és bizonyítottan nincs örökletes betegsége a fajtának, és mégsem kell sok embernek mert nem ismert és menő!

Én beszélnék szépen, csak az a baj hogy amikor az ezredik tudatlan emberrel találkozik az ember akkor már nincs türelme mert reménytelen.

2010. jan. 29. 17:17
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
Én,imádom őket!Van is egy
2010. febr. 8. 18:30
 28/29 A kérdező kommentje:

Jelzem mind azoknak akik szerint én egy rohadt szaporító vagyok,hogy a kölyköknek találtunk otthont és mind jó helyen van!3 bent van lakásban,kettőnek pedig jó kuckót csnáltak nekik nem fáznak.Megkapták az oltásokat és nagyon szeretik őket!

Van akinek nincs pénze 60.000-100.000Ft-ot kiadni egy fajtatiszta kutyára.Pedig az is ugyan olyan nagyon szeretné és minden tőle telhetőt megadna neki.

Én megértem,hogy vérvonal meg idegrendszer meg minden ilyesmi fontos de a "szegény" embernek ez nem annyira fontos.

2010. febr. 8. 21:07
 29/29 anonim ***** válasza:
én
2011. márc. 15. 16:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!