Jól tettem vagy egy oltári nagy hülyeséget követtem el?
Figyelt kérdés
Az eset a következő: Van egy törzskönyvezett nagyon ritka és nagyon drága shikoku inu fajtájú kutyám. Már 3 éves nagyon szeretem és sokat törődök vele. A szomszédom kapva az ötleten beszerzett egyet most 1 éves neki a szuka és tüzel. 1000 euro-t ajánlott a fedezésért de én vissza mondtam. Jó ötlet volt vagy egy nagy hülyeség, hiszen ritka fajta nagyon. Azt mondta, hogy gondolkozzak rajta, de ha nem fogom fedeztetni vele akkor befedezteti shiba inu-val vagy akita inu-val, hogy a picik hasonlítsanak egy kicsit a shikoku-ra és eladja fajtatisztának nagyon drágán 2000 euro-ért.2014. jún. 6. 09:48
11/26 anonim válasza:
Nagyon jól tetted, drukkolok, hogy találjál majd rendes tenyésztőket hasonló témában és sikeres legyen a kutyád.
12/26 anonim válasza:
Értem én hogy mi a gond! Beszéld meg hátha tud várni még 1 évet.
13/26 A kérdező kommentje:
Én egyáltalán nem akarok fedeztetni vele eltelhet akár több száz év is. Az én kanom meg hiába TK-s nem lesz tenyészzemlézve
2014. jún. 6. 10:38
14/26 anonim válasza:
Ha nem akarsz vele egyáltalán fedeztetni akkor nem értem a kérdést.
15/26 A kérdező kommentje:
A kérdés kiírásáig volt bennem olyan érzés, hogy rosszul cselekedtem. De aztán 1-2 válasz miatt rájöttem, hogy jól cselekedtem.
2014. jún. 6. 10:43
16/26 anonim válasza:
Igen, jól döntöttél, a pénz nem minden, a jó lelkiismeret a fontos.
17/26 anonim válasza:
Jól tetted, hogy nem pároztattad a kutyádat! Sőt, azt javaslom, mielőbb ivartalanítsd, de nem emiatt az eset miatt, hanem a kutyád érdekében.
A szomszédodról megvan a véleményem. Miért nem veszik el az ilyen emberektől a kutyájukat? Nem volt szerződés a kutyához egyébként? A rendes tenyésztők adnak, és ok helyen kikötik az ivartalanítási kötelezettséget is!
18/26 Platypus válasza:
A szomszédod bevallotta hogy csalni fog ha nem működsz vele együtt. Ebből elég egyértelmű hogy nem túl sok lelkiismeret szorult belé. Jól tetted hogy visszautasítottad, ez így mindenképpen büdös. Nem csak a kutyával szemben, de a kölykök majdani vevőivel is. Mert valahogy nem hiszem hogy ezzel a mentalitással lelkiismeretesen adná az oltásokat meg a többit. Eleve túl fiatal a szukája ehhez az egészhez, feltételezem a fajtatisztasága is kérdéses. Szóval ez így sehogyan sincs rendben. Ha egy elkötelezett tenyésztő keresett volna meg, mert a kutyád vérvonala sokat segítene a génállomány bővítésében(ritka fajtáknál fontos szempont), akkor érdemes lenne rajta gondolkozni, de így...
19/26 anonim válasza:
Mégis hogyan adná el ennyiért? Aki egy éves minimálbért kifizet egy kiskutyáért, az már azt is nagyon megnézi, hogy honnan veszi! Tizedennyiért se tudná eladni törzskönyv nélkül.
20/26 anonim válasza:
Nekem ez a történet bűzlik. Aki ilyet csinál mint a szomszédod az nem fizet háromszázezer forintot egyetlen fedeztetésért, megoldja jóval olcsóbban.
A másik, hogy aki 6-700 ezret fizet egy kutyáért az már kéri a törzskönyvet, tehát a fajtajellegű keverék ennyiért nem eladható. Összességében a kiírt történek nagyon kamuszagú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!