Módosított fojtó nyakörv készen létezik? Ti hogy oldjátok meg?
"de én úgy csinálnám, hogy a karikához közelebbi fojtás-akadályozó bőr bizgentyűt átpaszíroznám a karikán,"
Sőt, megkockáztatom, hogy abból a bőr bizgentyűből pont ezért van 2 db, és a kép rossz.
AZ egyik a fojtást szabályozza, a másik a lazítást.
Köszönöm a válaszokat. Szilvi, abból a bőr bigyóból nem azért van kettő, és a kép is jó. A kisméretűn csak egy van, a nagyobbon azért van kettő, hogy a nagyobb kutyánál várható nagyobb erő ne fejezze le a kutyát. :)
A kontakt pórázt amúgy használom is, szeretem is, bár azt már félkész kutyánál, ahol nem kell vele igazán izmozni. Az annál meglevő rugós golyókat nem értem, miért nem tették rá a kötélfojtórta, hisz az volna a tökéletes megoldás, de már gondolkodtam azon, hogy a kötélfojtóra egy bőrdarabkát kívülről rászögecselek magam, és akkor azzal lehet valamennyire pozícióban tartani, mint a kontakt póráznál a golyókkal.
Aki írta, hogy mindig lecsúszik: hát igaziból mivel az eb nyaka kúpszerű, így elvileg nem csúszik le, ha fent egy laza állapotban rögzíted, tehát ha pl. tényleg a láncszembe teszem a karabinert, ahogy egyesek javasolták, ám az csak a nagyszemű láncosnál működik, a kisebbnél nem, de azt hiszem, leteszek róla, hogy megváltsam a világot lánccal. :) Marad a zsinór, amire rászegecselek kívülről is valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!