Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Módosított fojtó nyakörv...

Módosított fojtó nyakörv készen létezik? Ti hogy oldjátok meg?

Figyelt kérdés
AmStaff és egyéb nagyfejű kutyánál akkora lánc kell, hogy átférjen a fején, hogy szinte lehetetlen pozícióban tartani, lecsúszva pedig olyan izomtömeg van, hogy a hatása gyakorlatilag nulla. Házilag nem akarok nyakörvet barkácsolni, mert nem árt, ha az hitelesen masszívan van megcsinálva. Milyen megoldást javasoltok?

#nyakörv #egysoros #fojtó #kutyaiképzés
2014. jún. 3. 09:15
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"de én úgy csinálnám, hogy a karikához közelebbi fojtás-akadályozó bőr bizgentyűt átpaszíroznám a karikán,"

Sőt, megkockáztatom, hogy abból a bőr bizgentyűből pont ezért van 2 db, és a kép rossz.

AZ egyik a fojtást szabályozza, a másik a lazítást.

[link]

2014. jún. 3. 17:09
 12/15 zsuzsabazsa ***** válasza:
Tegyél a kutyádra egy széles vastag bőr nyakörvet és az elé tedd a fojtót. A bőr nyakörv megakadályozza, hogy a fojtó nyakörv lecsússzon.
2014. jún. 3. 18:22
 13/15 Szilvi & Argos ***** válasza:
Az is lehet, kedves 11-es :D csak a fotót csinálhatták volna úgy akkor a nyakörvnél, hogy a karika a két izé közé kerüljön :D
2014. jún. 3. 21:40
 14/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Szilvi, abból a bőr bigyóból nem azért van kettő, és a kép is jó. A kisméretűn csak egy van, a nagyobbon azért van kettő, hogy a nagyobb kutyánál várható nagyobb erő ne fejezze le a kutyát. :)

A kontakt pórázt amúgy használom is, szeretem is, bár azt már félkész kutyánál, ahol nem kell vele igazán izmozni. Az annál meglevő rugós golyókat nem értem, miért nem tették rá a kötélfojtórta, hisz az volna a tökéletes megoldás, de már gondolkodtam azon, hogy a kötélfojtóra egy bőrdarabkát kívülről rászögecselek magam, és akkor azzal lehet valamennyire pozícióban tartani, mint a kontakt póráznál a golyókkal.

Aki írta, hogy mindig lecsúszik: hát igaziból mivel az eb nyaka kúpszerű, így elvileg nem csúszik le, ha fent egy laza állapotban rögzíted, tehát ha pl. tényleg a láncszembe teszem a karabinert, ahogy egyesek javasolták, ám az csak a nagyszemű láncosnál működik, a kisebbnél nem, de azt hiszem, leteszek róla, hogy megváltsam a világot lánccal. :) Marad a zsinór, amire rászegecselek kívülről is valamit.

2014. jún. 4. 07:20
 15/15 Szilvi & Argos ***** válasza:
A felmerült ötleteket továbbítani kéne a k9eseknek :D
2014. jún. 5. 20:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!