Módosított fojtó nyakörv készen létezik? Ti hogy oldjátok meg?
Én tudom úgy csinálni ,hogy jó legyen és 75cm es kell a kutyának. Van hogy a fojtó végét fogom meg és úgy húzom meg a megfelelő helyre igazítva.
Esetleg szöges nyakörv?
Húzd át a fején és a megfelelő láncszembe akaszd a karabinert, ne a végére. Így nem csúszkál. Talán nem annyira masszív, vagy hogy is mondjam, de végülis nem vontatni akarod a kutyát vele :-)
Remélem érted :-)
Arról nem írtál a kérdésben, hogy elengeded a pórázt. Tehát feltételezem,hogy valamit tanítasz neki, attól függően mit tanítasz neki a belenyúlást le kell cserélni másra akkor. De a szöges gyakorlatilag erre van, ha a fojtó nem használna.
Tehát szerintem ne egy módosított sima fojtót keress.
6-os vagyok.
Bocsi, most olvasom, hogy elengedés után probléma az igazítás. Nos, ezzel sztem nem lehet mit csinálni, ígyis-úgyis lecsúszik és igazítani kell egy idő után. Tök szorosra meg nem veheted, mert megfullad a kutya. Cesar oldalán régebben meg lehetett vásárolni azt a nyakörvet, amit ő is szokott használni, ami egész az állnál van. Esetleg azt nézd meg.
Használj kontakt pórázt, vagy az alábbi nyakörvet:
Ezen ugyan nincsen stop cucc, ami szabályozza, hogy mennyire lazuljon ki a hurok, de én úgy csinálnám, hogy a karikához közelebbi fojtás-akadályozó bőr bizgentyűt átpaszíroznám a karikán, így azzal szabályozhatod, mekkora legyen a lazuló szakasz, a másikkal pedig azt tudod állítani, hogy mennyire fojtson
Igen, pontosan erre találta ki Cesar Millan az illusion nyakörvet. Csak épp nem tudom, hogy Magyarországon be lehet e szerezni.
Amúgy én sima retriever pórázt használok, mert ha nem kell feszíteni, akkor azt érzi legkevésbé a kutya, és úgy viselkedik a legtermészetesebben.
Azon van egy csúszka, amivel be lehet állítani, meddig lazuljon. Talán azt is be lehet úgy állítani, hogy ne csússzon mélyre a nyakán.
...bár akkor meg lehet hogy mindig feszesnek érezné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!