Nyers hús/táp. Melyiket ajánlanátok?
Ha e kettő közül kell választani akkor inkább táp...
A mai ipari húsokat nem árt megfőzni az fertőtleníti és a kutya is könnyebben emészti meg.
Nyers hús.
+ Olcsóbb.
+ Egészségesebb.
+ Változatosabb.
- Pepecselős.
Táp.
+ Egyszerűbb.
- Drágább.
- Sok gagyi van.
- Bizonyos tápok túltolják a kutyát.
Változatosabb:
- szárnyasok (liba, kacsa, pulyka, csirke)
- vörös húsok (marha, disznó - főzve)
- vad húsok
- hal
Ezeken belül is hús és belsőség. Szóval ezért változatos.
Pepecselős: hát azért pl. a disznót meg kell főzni, ezeket a húsokat tárolni kell valahol ha több napra veszed (mélyhűtő), fel kell vágni őket (pl. marha tüdőt nem egyszerű vágni).
A tápot pedig csak beleöntöd a tálba.
Na, a nyulat ki is felejtettem.
Hát annyit kell adni, hogy a kutya se kövér, se sovány ne legyen.
És igen, ahogy itt valaki feljebb írta. Nyers hús mellé kell adni valamilyen ballasztot (főtt rizs, búzadara, zab), illetve minimális zöldséget (sárgarépa talán a legjobb).
A barfosok még raknak hozzá tojást, joghurtot, miegyebet.
Én is ha tehetném nyersen etetnék. De nincs rá időm. Persze hétvégen a piacon látok pl. csirke szívet,veszek neki kap mellé egy fél banánt (nagyon szereti) és kész is a kajcsi.
Mivel ezt nem tudom megoldani minden nap maradok a tápnál. Farmin Team Breedert kap,egy 20 kg-os 6 hónapig elég. Heti 1x felturbózom neki. Vagy veszek neki egy fél kiló más tápot és keverem,vagy felöntöm neki vízzel,kap rá egy pici konzervet....
Persze néha kap a húsokból mócsingos részeket. Így nem unja meg a tápot se.
De ha teheted nyersen etess!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!