Milyen parancsokat tud a kutyád?
Én tanítottam egy ismerősünk kutyáját és ezeket már tudja:
Fekszik!,Ül!(bár azon még finomítani kell),Fel!(kétlábra
állás),Fordulj!(hempergés),Kövess!(azon is csiszolni kell),Gyere!
A tietek mit tud? Ő milyen fajtájú?
én csak az ültetést, pacsizást és kúszást tanítottam meg neki:)
Argentin dog
ül, fekszik, marad, lábhoz (csehes és sima), szlalom (láb között, és akadályon, minden agility akadály (a hintát kivéve) touch (orrával érint, ott tart), pacsi mindkét láb, hempergés, kenguru, szlalom hátra, lábnál követés, állítás, előreküldés, távoli kézjeles munka (ül áll fekszik tolat), apport, kerülés, irányba küldés, örző védőhöz: fürkészés, eresztés, őrzés. némi szagazonosítás,
ugrások: lábamon, hátamon, kezemen hirtelen ennyi
schnauzer
Az ül,fekszik,lábhoz,pitizz,hozd vissza nagyjából ezeket tudja.
2,5 éves puli
Köszi a válaszokat.
Utolsó előtti, csak annyit mondok: ,,Váú!˝
Mennyi idős a kutyus??? :-)
Az én lassan 4 hónapos keverékem ezeket tudja:
ül, pacsi (jobb kézzel), balkezes pacsi, piti (de csak ha tartom a mellső lábait, egyedül nem találja az egyensúlyt), fekszik, oldalra dől, póráznál szépen jön lábon, apportíroz.
Egyelőre ennyi. De világmegváltó terveink vannak :)
Ül, feküdj, marad, gyere, hozzám, lábhoz, áll, állj (a kettő nem ua.), hozzd ide, fogd meg, ereszd, labda, mit akarsz?, ugass, helyedre, nem, pfúj, keresd/szimat, hopp, karika, körbe, piti, érint, nézz ide, puff (halottnak tettetés), lefelé, helyedre, vár, pacsi, kérsz?, mit csinálsz!?, hogy fekszel!?, De még sok helyzethez kötött szót megértenek ill. kézjeleket.
Ja és egy 8 éves labradorom és egy 4 éves német juhász-labi keverékem van:)
ül,pacsi,fekszik,láb mellett sétálni:D
3 hónapos Golden Retriever:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!