6 hónapos csivava kutyusnak milyen tápot ajánlotok?
Üdv!
6 hónapos csivava kutyusnak milyen tápot szokás adni? Nem volt még csivim, olvasgattam kicsit utánna, de tapasztalt emberkéktől kérdezném :)
Mivel nem sokat eszik 100on gagyit nem akarok adni neki de holibiris összegűt se, tehát ami megfelelő a kis szervezetének :)
Köszi!
Enyéim vagy Eukanubat kapnak, ami nem rossz, de a legjobban a SelectGold small breed tápja jött be. Royalt ne, mert kolyokkent tapasztalataim szerint nagyon "felfújja" a kutyát. Vagyis sokkal csontosabb, nagyobb méretű lesz tőle.
Én RealNature konzervezek is, és gyakran főzök nekik répát, mert imádják, de ha nyersen megeszi, az a legjobb :-) néha rizs is kerül a tálba :-)
Nem tudod, ki vagyok, de ha tudnád, nem hiszem, hogy ennyire kioktatnál.
Ha hülyének akarsz beállítani, megteheted, arc és név nélkül vagyunk.
Nincs sok kutyám, de mind után csak pisilnétek! Mind PL 0/0. 6/6. Meg egy-két győztes cím :-)
Lehet elnezek még pár kiállításra, így is elmúlt pár évben ott voltam 80-90-en ;-)
Nézd, én a véleményemet írtam le egy tápról. Te letámadtál. Épp, hogy azt nem írtad, hogy próbáljak meg egy csivavát venni, ne valami szapis csivava-féle kutyával próbálkozzak/szaporítsak.
Nem tudom, kinek milyen önbizalom jutott ki, hidd el a sikereimért épp eleget gürizek, és akkor leoltanak, ezt nem tartom jogosnak. Kiváncsi lennék, mennyi kiállításon fordultál meg.
Igenis, a Royal nagyon jó táp, de nem minden esetben tökéletes választás fiatal, fejlődésben levő kutyáknak adni. Nekem kitűnően megfelel a royal pl. vedlés után, vagy tüzelés után, amikor a kutya levedlik, és bizony a kiállításra nem viszek se patellás kutyát, de még csak szőrben alul kondicionáltat sem, a royal jól támogatja a kutyát a szőrnövesztés ideje alatt. Nem tudom, mi okozza, de bizony előfordult már hogy hirtelen nyúltak a kutyák tőle, nyúlánkabban lettek, és nem csak speciel csivavára gondolok.
Csivavások körében kölyök és fiatal korban minden külföldi tenyésztő barátom mellőzi a royalt a kutyák étrendjéből, és ez nem véletlen.
Azt meg nagyon sajnálom, hogy nem olyan választ tudtam írni, amit szerettél volna olvasni. Bőven járok kiállításokra, az összes kutyám szűrve van, és az a minimum, hogy a tenyésztésbe fogott egyedek szűrtek és mentesek!
Fogadd el, hogy attól, mert elvakult vagy valami irányába, a válasz, amit írtam VÉLEMÉNY. Én elfogadom, ha te startert is adsz ebből a tápcsaládból, majd folytatod az etetését juniorral, majd adulttal. Egyéni döntése mindenkinek, hogy mit tesz a kutyája elé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!