Nektek bejött a klikkeres tanítás?
Milyen volt a kutya, amikor elkezdtétek? Volt valami rossz tulajdonsága, amiről sikerült ezzel a módszerrel leszoktatni?
Fajtát, kort is írjatok légyszives!
Köszönöm a válaszokat!
A klikker csak akkor alkalmas rossz tulajdonság megszüntetésére, ha ehhez megerősítés kell - pl félős kutyánál jutalmazni az érdeklődést stb.
Mi szoktunk klikkert használni, de mivel macerás mindig magunknál hordani, ezért csak nagyon ritkán, és szinte kizárólag formálásra.
Igazából nincsen rá szükségünk, mert anélkül is nagyon tanulékony. Csak néha veszem elő, ha bonyolultabb feladat van, és látom, hogy nélküle nem érti, de egyébként alap dolgokhoz még sosem használtam mert 2-3 alkalom után már tudja.
Nemsokára tervezünk majd második kutyust, aki a "listán" kicsit hátrébb van a tanulékonyságban, úgyhogy lehet nála majd többször lesz rá szükség.
Nevelésre nem tervezem használni, mert elvileg a klikker a pozitív megerősítésen alapuló oktatás eszköze, nem pedig a büntetésé. Nagy gondok lennének, ha belezavarunk vele.
Persze ahogy előttem is írták, az más kérdés ha megerősítéshez használjuk vagy csak viselkedésen javítunk vele stb. De fegyelmezésre szerintem alkalmatlan.
Ahogy előttem is írták, a klikker nem nevelésre hanem tanításra való.
Az meg hogy működik e nem kutya függő. Azon múlik csak és kizárólag h a gazda hogy csinálja... ha csak nem butább a kutyád egy aranyhalnál. Ugyanis azokat is lehet ''tanítani '' vele
Feladatok pontosítására, gyorsítására használom, illetve új, nehéz trükkök tanítására.
4-es válaszoló, nálatok nem a klikker nem vált be! :) Egyszerűen a kutyához nem sikerült megtalálni a kulcsot, a határozottságot és következetességet
Igazából se a pórázfegyelemhez, se a sima neveléshez nem szükséges klikker, sokkal inkább tekintély :)
Szomorú, hogy feladtad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!