Ezt a nagy meleget, ami mostanság van a hoszúszőrű kutyák (és macskák) hogy viselik? Leonbergik, malamutok, újfoundlandik (maine coonok, szibériaik), stb? Bővebben lent.
Figyelt kérdés
Lehet velük azért pár órára sétálni menni, vagy egyszer csak leülnek és egy tapodtat sem moccannak tovább?
Kizárólag délelőtt tízig hajlandóask sétára menni, aztán majd csak négy-öt után (vagy este), vagy azért ha ritkán teszem azt délben menék ki velük, akkor is jönnének?
Az autó klimatizált, de amint kiszállunk belőle, rendesen eltalál a nagy meleg.
2014. máj. 25. 18:00
1/7 anonim válasza:
Nem valószínű, hogy délben tanácsos lenne kimenni. Lehet kedvük se lenne. Nálunk az állatok az árnyékban sziesztáznak ilyenkor.
2/7 A kérdező kommentje:
Nyilván ez nem erről szól. Ritkánt írtam, nem véletlenült.
Ha pl. kirándulni mennénk barátokkal, és teszem azt pont délre érkeznénk, akkor jönnének egyszer-kétszer egy évben (mármint ki az autóból), vagy leülnének valahová, és onnan tovább már sehova?
2014. máj. 25. 18:08
3/7 anonim válasza:
Persze, hogy mennének. A legelső árnyékig biztosan. Mi egyszer elszúrtuk a dolgot a leóval és felhős idő helyett napsütés lett mire vissza értünk, ráadásul aszfalton kellett menni. Embernek is "embertelen" volt, de a kutya gyakorlatilag árnyéktól árnyékig (útszéli bokrok) ment. Nagyon aggódtam érte. Erdei sétáknál, vagy vízparton nem ilyen rossz a helyzet, de akkor is sok ivóvizet kell magatokkal vinni és érdemes nem a legnagyobb kánikulára időzíteni a sétát.
4/7 A kérdező kommentje:
Tehát ha hosszúszőrűd van, akkor az eb köt téged a karóhoz, gyengébbek kedvéért: ilyen kutya mellett nem mehetsz sehova. Ez így nem túl jó. Legalábbis erősen meggondolandó...
2014. máj. 25. 20:01
5/7 anonim válasza:
Nem mondtam, hogy nem mehetsz sehova, csak át kell gondolni, mielőtt elindulsz. Egyik kutyának se jó a kánikula, és ehhez semmi köze a szőrhossznak. Mellesleg szerintem az embernek se poén 40 fokban a tűző napon túrázni. Én akkor se csináltam ilyet, amikor még nem volt kutyám. Persze néha úgy jön ki a lépés, hogy nem tehetsz mást, de ez túlélhető. Én szívesebben megyek "nyaralni" tavasszal vagy ősszel, ez nekünk és a kutyáknak is jobb. A nyarat pedig megpróbáljuk itthon átvészelni. Ha meg vízparton vagytok ahol azért van árnyék is, akkor a vízben le tud hűlni a kutya és az árnyékban tud pihenni. Tehát szerintem amitől te tartassz, az nagyon extrém és ritka helyzet.
6/7 anonim válasza:
Shih-tzummal ilyenkor, késő este nagyon jót sétálunk mindig. Napközben pisi-kaki kör csak, mert földig lóg a nyelve, de ilyenkor boldogan szaladgál:) Félhosszú szőrben van hagyva, lábán hasán nyakán rövid, szinte csak a hátán, farkán, fején hosszú. Ha ennél melegebb lesz, vizezni szoktam a hasát meg a tappancsait.
7/7 Lakod Dezső válasza:
Mi nemrég voltunk ki a kutyákkal sétálni, talán a múlthéten, és még nem is volt olyan nagy meleg, és csak délután mentünk ki, és alig bírták, de nem erőltettük, megpihentünk egy árnyékban, majd hazaindultunk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!