Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a francért van ennyi...

Mi a francért van ennyi szabadon eresztett - sokszor gazdával is rendelkező- nagytestü állat Magyarország utcáin?

Figyelt kérdés
KInt voltam a nénikémnél az egyesült államokban és egy darabot nem láttam, pedig kertesházas résznél voltunk. senki nem engedte szabadon veszélyes kutyáját, senkit nem kergettek az őröletbe az állatok az ugatásokkal, és nem voltak kóbor állatok sem. hazajövök ebbe a posványba, és az első hogy az utca sarkon szabadon eresztett dög morog rám, és ugat, és ez budapesten volt, csepelen.... kérdem én MIÉRT????
2014. máj. 22. 12:13
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
82%

Posvány?

Ilyenkor mindig Petőfi, A külföld magyarjaihoz c. verse jut eszembe.

2014. máj. 22. 13:16
 22/35 anonim ***** válasza:
86%

Ott majd téged gyújtanak fel,mert legalább büntetik az állatkínzást.

A kutya mindenhol kutya. Ugat és sok belőle a kóbor is. Nem csak itt. Egyébként meg szar környéken laksz ennyi.

2014. máj. 22. 13:40
 23/35 A kérdező kommentje:
azt igen büntetik, de tudod hogy texasban ha a kutya hangosan ugat és a gazdája nem hallgattatja el 2. felszolításra sem, jön a seriff és elrendeli hogy a kutyusnak a hangszálát vágják át?
2014. máj. 22. 13:42
 24/35 anonim ***** válasza:
83%
Hát kedves kérdező, te tényleg legalja vagy, nem húznál már el innen legalább gyk-ról a sok hülyeségeddel? Szembejött veled egy kutya. Ki a franccal nem történik meg ez? Akármelyik országban előfordulhat. Nyugodjál már le.
2014. máj. 22. 14:08
 25/35 anonim ***** válasza:
87%
Akkor menjél Texasba. De vigyázz,ott ne ugass ennyire
2014. máj. 22. 14:11
 26/35 anonim ***** válasza:
Sajna ilyen alacsony az állattartási kultúra idehaza.
2014. máj. 22. 14:51
 27/35 anonim ***** válasza:
Hanyadik felszólításra sem hallgatott el a kérdező? Most küldjünk oda valakit hogy törje le a kezét? :O
2014. máj. 22. 15:07
 28/35 anonim ***** válasza:
67%
Igen, gyenge az állat tartási kultúra idehaza. Viszont úgy gondolom, hogy nyugaton túlzásba viszik a megrendszabályozást (hangszál eltávolítás, bizonyos fajták betiltása, ha már morog a kutya elaltatják, stb.). Ráadásul ennek függvényében sem kevesebb statisztikailag a kutyaharapás, kutyatámadás vagy bármi ilyen jellegű dolog.
2014. máj. 22. 15:28
 29/35 anonim ***** válasza:

Érdekes. Én 20 éve Ausztriában sétáltam egy kertes övezetben. Sokkal kevesebb kutya mint itt, és csak akkor ugattak, ha megálltam a kerítés előtt (ha csak elsétáltam akkor nem). Nagyon érdekelne, ezt hogy lehet elérni (legalább a saját kutyámnál)

A sok kóbor kutya szerintem részben az alacsony állattartási kultúra, a gyepmesteri rendszer rossz működése (nem gyűjtik be) közös eredménye. Az utcán kóborló kutyák egy jelentős része "cukibogár", egyszerűen azért, mert így tud kaját koldulni. Elég kóbor kutyás helyen lakom, eddig olyannal nem találkoztam, aki agresszív lett volna, ha tisztes távolban elmegyek mellette, de sokan nem szeretik, ha oda akarok hozzájuk menni (morognak vagy menekülnek).

Az ebadó bevezetése, illetve a szabályozás folyamatos szigorítása (kötelező chip, egyre több egyre drágább büntetés...) bizony az elengedett állatok számát is emeli. Ha agresszív kutyával találkozol, hívd a helyi gyepmestert, állatorvost, rendőrséget és az állat bekerül a gyepmesteri telepre, ahonnan (ha van esélye gazdára) valamelyik állatmentő szervezet elviszi, ezzel arra is esélyt adsz, hogy visszajusson a gazdájához, és mást sem fog megmorogni. (Én is jártam úgy, hogy az állatorvos hívott, hogy a kutyám besétált hozzá...)

2014. máj. 22. 15:32
 30/35 Szilvi & Argos ***** válasza:
73%

Kutyámmal mi is csepeliek vagyunk...igen, minket is támadott meg nem egy önsétáltató kutya az évek folyamán.

Az a baj, hogy a jogszabályok végrehajtatása van a béka segge alatt! Amikor ember/kutya sérül, akkor se csinálnak semmit :(

Amerikában se minden rózsaszín azért!!! Rengeteg kóbor falka, kutyaviadal, stb van ott is :(

Egyébként a stílusod undorító!!! Ha ennyire utálod az állatokat, akkor nem lehetsz túl jó ember :P

Egy szerencsétlenség után biztos örülnél annak, ha egy "szabadon eresztett nagytestű dög" odaérve hozzád, veszett ugatásba kezdene, ezzel jelezve gazdájának, hogy megmenekültél :P

2014. máj. 22. 15:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!