Klikker mint behívó eszköz?
Tegnap kutyafuttatóban mesélte egy srác, hogy ő klikkerrel hívja folyamatosan a kutyáját. Szerinte ez azért jó, mert bárhol meghallja és nem kell kiabálnia. Azt mondta, mást nem tanít klikkerrel a kutyának.
Nektek erről mi a véleményetek? A neten azt találtam, hogy ezt így tanítani tilos. És ha csak ezt tanítanám neki a klikkerrel?
Bár lehet, hogy már ez felesleges mert tegnap is folyamatosan körülöttem volt amikor elengedtem és más kutyáktól is el tudtam hívni.
Ez nem tanítás. Úgy használja a klikkert, mint egy sípot, szerintem fogalma sincs, hogy mire való és hogyan kell használni.
Össze ehet kötni a klikket a behívással, de felesleges. Kinyitod a szád és behívod, azt biztosabban meghallja és oda tudsz szólni határozottabban is. Amikor a srác kutyája nem jön be, mit csinál, klikkel neki tízszer? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!