Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Yorki számára hatásos behívó...

Yorki számára hatásos behívó módszert ismer valaki?

Figyelt kérdés
Szeretném megtanítani a yorkim a behívásra, de a sípos módszertől megijed, amúgy nagyon okos, tanulékony kutya, ezért aki tud más, hatásos módszert ami gyakorlatban is bevált írjon kérem. Köszönöm.

2013. jún. 26. 12:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Mivel próbálkoztál eddig? És milyen szituban nem fogad szót?
2013. jún. 26. 12:55
 2/11 anonim ***** válasza:
Nem értem a problémát. Nem hallja hogy hívod, vagy csak tojik a fejedre? Ha utóbbi, akkor tekintélyt kell szerezned előtte.
2013. jún. 26. 12:58
 3/11 A kérdező kommentje:
Minden helyzetben szót fogad, csak szeretném megtanítani neki, hogy ha kimegyünk egy parkba és elengedem utána visszajöjjön hozzám. Mivel odakint sok új inger éri, nem szeretném ha elkóborolna, még 4 hónapos. Eddig azt a módszert próbáltam, hogy kutyasíp után ha meghallja jutalomfalatot kap, ezzel összekapcsolja, hogy síp után jutalom lesz, de fél a sípszótól, ezért érdekelne más módszer. :)
2013. jún. 26. 13:00
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell ide semmiféle különleges eszköz. A kutyád pontosan tudja, h mit jelent az, h gyere ide, hiszen számtalanszor magadhoz hívtad már otthon is. Most fedezi fel a világot, érdeklődő, elkalandozhat a figyelme.. Ha hívod, mindig az ellenkező irányba indulj, ha nem jön!Egyébként a jól működő behívó módszert TEKINTÉLYnek hívják :)
2013. jún. 26. 13:04
 5/11 A kérdező kommentje:
Rendben akkor, azzal próbálkozom, köszönöm.
2013. jún. 26. 13:07
 6/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Alexandra leírta a lényeget, de azért azt még hozzátenném -mivel nekem is yorkim van aki már 3 éves - hogy a behívást, sőt minden más fegyelmezési feladatot folyamatosan, minden nap - ha van rá lehetőség többször is naponta - gyakoroltasd vele!

Az én kutyám is szófogadó,alpvetően nyugodtabb természetű, ráadásul ivartalanítot gyorsan tanuló, kiváncsi kis vakarcs, de akárki akármit mond a terrier vér bizony kiütközik időként náluk! Főleg a makacsságában. Amikor csak 2,3 felszólítás után csinál meg valamit, vagy egyszerűen nem óhajt ez bizonyos irányba menni, ha fejen állsz akkor sem.

A népszigeti kutyasuliban lévő bemutató csoportban is vagy egy yorki aki szintén ügyes, okos stb. de nála is beüt a ménkü időnként.

Több oktatóval is beszélgettem már erről és akinek dolga volt már terrierrel mind ezt mondta: hamar és gyorsan tanulnak, de bármilyen jól nevelet kutyák, soha nem lesznek olyan kőkeményen megbízhatók, mint pl. egy labi, vagy golden.

2013. jún. 26. 15:08
 7/11 anonim ***** válasza:
A kutyám behívható, de soha nem venném le a pórázról ismeretlen helyen, forgalmas út mellett! Ezt mindig tarsd szem előtt!
2013. jún. 26. 15:09
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is yorkim van, az első kutyám, igaz ő már 6 éves. A legelső sétánk alkalmával találkoztunk egy másik kutyás csajjal, és mondta, hogy nyugodtan vegyem le, nem fog elmenni a kutyám :) nagyot játszottak az övével.

Levettem, és soha nem ment el, az elmúlt 6 évet gyakorlatilag nyakörv és póráz nélkül töltötte. Valószínűleg nagy szerepe van ebben annak, hogy a csaj azt mondta, hogy a kutyám nem fog ott hagyni, és én ezt elhittem neki, és úgy is álltam a dologhoz.

A kutyám tudja, érzi, hogy én egy határozott gazdi vagyok, 100%-ig falkavezér, és esze ágában sincs elmenni tőlem, vagy nem rám figyelni, ha szólok neki. Egyszer fordult elő, hogy nagyon megijedt valamitől séta közben, és akkor is azonnal hozzám rohant.

Bízz benne, és bízz magadban, ez az alapja. Persze azért a kötődést nem árt erősíteni.

Ajánlom a kutyaovit, és a kutyasulit is, szerintem nagyon jót fog tenni Nektek.

2013. jún. 26. 15:26
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat és tanácsokat, igyekszem észben tartani. :)
2013. jún. 26. 15:50
 10/11 anonim ***** válasza:
0%
Én klikkert ajánlok. Én is a kutyámat klikkerrel hívom, mikor nyilvános helyen vagyunk. Azt ajánlom neked (én legalább is így csináltam és bevált) hogy találj ki egy "különleges" klikker hangot vagy hogy mondják ennek xD az enyém például az hogy háromszor gyorsan egymás után klikkerek, így nem megy oda, más klikker hangra.
2013. jún. 27. 19:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!