Szerintetek miért tette ezt a kölyökkutya a gyerekkel?
11 hetes német juhász, egy hete van nálunk. Sokat vagyunk kint vele az udvaron, tanítgatom mindenre.
Ma a 2 éves kislányom homokozott, és ott voltam a közelében a kutyával, arra is tanítom, hogy a homokozóba nem mehet be.
Játszottunk már sokat, már inkább csak pihenni akart a kutyus, mindig lefeküdt az árnyékba, kicsit messzebb a homokozótól.
Mikor én is egy picivel messzebb jöttem, kb 4 méterre, odaszaladt be a homokozóba, és majdnem fellökte a lányom, szagolgatta, és kivette a kezéből a lapátot. Rögtön rászóltam, már amikor szaladt, és rohantam oda, de nem reagált, ezért a "grabancánál" fogva raktam ki a homokozóból. Visszajött még kb 3szor, akkor már szinte kidobtam, ezután leült, és ott maradt.
Miért vette ki a lapátot a kezéből, amikor volt ott sok más játék is?
Miért jött vissza, ha egyszer elég határozottan kitettem?
Jól fegyelmeztem? Kéne valahogy büntetni?
dícsérgetem folyamatosan mindenért! :)
Egyébként, hogy gondolkozik a kutya? Tudja, hogy rosszat tett, mivel megszidtam, és észreveszi, hogy haragszok rá, vagy utána már nem rakja össze a dolgokat? Mármint közvetlen az eset után?
Azért azt ne hagyd a gyereknek, hogy féljen a kutyától, mert már ott van, kicsi még az is. Ha most hagyod, hogy a gyerek féljen tőle, ha a kutya kamaszodni fog, viheted a gyepire.
Komolyan.
Nekem is németjucim van, sőt, babakoromban is németjuhász vigyázott rám. Nem fog kárt tenni a gyerekben, csak ne féltsd. Attól, hogy sír, nem ömlik össze a világ, ráadásul a kutya is tejesen máshogy viselkedik a kisgyerekekkel.
Ennek ellenére a mai magyar viszonylatok mellett remélem egy baromi jó tenyésztőtől hoztatok kutyát ha bevállaltátok 2 kisgyerek mellé
utolsó, hogyhogy ne hagyjam a gyereknek, hogy féljen tőle?
Szerinted élvezettel nézem, és hagyom, ahogy megijed????
A gyerek és a kutya IS szoktatás alatt áll!!! :)
igen, csak úgy nem fogja megszokni, hogy mindig sír, ha a közelében van. Én inkább a fokozatosság híve vagyok, nem annak, hogy most összeengedjem őket, és tessék szokd meg..
De szépen fokozatosan menni fog ez
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!