Hogyan tudom a kölyökkutyát leszoktatni a harapásról?
Nekem is JRT-em van. Sipparának van igaza, én is így szoktattam le róla. Ha harapdálta a kezemet (mindegy miért, akár ha játékból is), grabanc megfog, vagy rámorogtam vagy rászóltam hogy "nem" és odébb tettem. Ő persze sokszor folytatta volna, de addig nem foglalkoztam amíg le nem nyugodott. Hamar megtanulta hogy nincs kézharapdálás, meg úgy a játékain kívül nem harapdálhatott mást. Se zoknit, se semmit.
(Mellesleg egy 10 hetes kutya már nem új szülött. Az anyja is a grabancánál fogja meg ha olyat csinál amit éppen nem tűr már el.)
Nekem is jack russelem van. Most másfél éves, és mikor kisebb volt, akkor az enyém is mindent harapdált, de főleg a kezem :) ez azért lehetett, mert nőttek a fogai, és valamit rágnia kellett.
Javaslom vegyél neki valami rágókát, vagy csontot amivel lefoglalja magát.
Nem mondom, hogy még most sem harapdál mindent, de már ritkábban, ha nagyon rájönne fogd össze a kis száját :) én ezt szoktam, aztán pedig leszidom, hogy nem szabad. De sajnos még most is megesik, hogy elkapja a nadrágunkat, ha rá jön az 5 perc, de szerintem ő sem tudja, hogy miért :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!