Mondjatok nekem prémium minőségű kutyatáp márkákat? A Pedigree és a Friskies prémium kutyatápnak számít?
A pedigree és a Friskies egy nagyon gyér táp jó reklámmal! Prémium minőségű tápok azok amik egy 10-15 kilós kiszerelésben 15000 Ft-tól indulnak!
Acana, Eukanuba, Happy Dog, Hill's, Pro Plan, Royal Canin...
Ár-érték arányban a Brit Premium, és a Brit Care a legjobb.
Szuper premium az Orijen, Acana.
Igazából a Pedigree és a Friskies szerintem semmi tápértékkel nem rendelkezik, nemhogy prémium tápnak nevezhessük.
Nekem kiállítási kutyáim vannak. Szeretem a Royal Canin x-small tápját, szép, ragyogó szőrt ad a kutyáknak, igazán jó kondíciót biztosít, DE! már kétszer tapasztaltam, hogy pár hónap után jobb, ha cserélem egy időre, mert feltelítődnek vele a kutyáim és akkor a jó erős táp a visszájára fordul. Ment a hasuk tőle és gyakran hánytak. Tápcsere után rendeződött. Viszont most már csak "kúraszerűen" adom, ha levedlették a szőrüket, vagy tüzelési időszakban stb. Acana nekem ismét nem jött be. Az összes kutyámnak irritált volt a bőre, folyamatosan vakaróztak, csere után mintha elvágták volna. Amikor ezekről a tápokról cseréltem, akkor az vagy Eukanubára vagy Select Goldra történt.
Szerintem ez kutyafüggő is, függetlenül a táp árától, hogy melyik miként hat rá. És tényleg nem biztos, hogy a legdrágább táp a legjobb.
A Pedigreet meg ezeket a sz.rokat most azonnal felejtsd el. Még szemétnek is rossz, nemhogy kutyatápnak.
Mindenkinek más táp jön be, de a legjobb márkák a Happy Dog, Josera, Acana, Eukanuba, Pro Plan, Dog Chow, Brit. Ezek közül válogass, természetesen még ezeken felül is van egy csomó ami jó minőségű, de ezek a legnépszerűbbek. Neked kell kitapasztalnod mi a jó a kutyádnak. :) A lényeg, hogy a szupermarketekben megvásárolható "tápokkal" (Darling, Pedigree, Friskies meg mit tudom én mik vannak még) ne etess!
Az sem akadály ha a városodban/faludban ezek a tápok nem kaphatóak, egy csomót találsz webshopokban (pl. petissimo.hu), egy munkanap alatt kiszállítják neked, szállítási költség nélkül.
Mindenképp olyan tápok között nézelődj, aminek az összetételében első helyen valamilyen hús szerepel, csirke, pulyka, hal, stb... lehet hús liszt is, csak legyen feltüntetve hogy milyen hús az a hús.
Ne legyen benne sok gabona, illetve színező anyagokat, szóját, ízfokozókat ne tartalmazzon a táp.
Van drágább és olcsóbb táp is a prémium minőségben, függ attól is h netről rendeled vagy boltban veszed. Minden kuyának más táp jön be, mi pl nagyon sok mindent végig próbáltunk, a brit care-től kezdve mindent. Ehez a táphoz pl sok reményt fűztem, mert mindenki dicsérte, de sajnos az én kutyámnak nem jött be, csúnya volt a szőre tőle és szorulása volt , legalábbis nehezen tudott wc-ni. Nekünk egyedül a pro plan lazacos táp vált be eddig, de pl összetétel alapján szerintem ez egy gyengébb táp mint a brit care, mégis nekünk ez az ami jó. Szóval próbálgasd és amelyikre reagál a legjobban a kutya annál maradjatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!