Érdekelne, hogy valaki nézegette-e már esetleg, melyik kutyatápok a legjobbak? Mi elkezdtük, de nem jutottunk dűlőre.
Ezek nem épp a legjobb minőségű tápok...
Amik szerintem a legjobbak: Acana, Orijen, Eukanuba, Taste of the Wild, N&D, Brit, stb.
A gabonamentesek, prémium kategóriások a jók.
Itt egy oldal, ahol leírják milyen összetevőjű táp a jó a egy kutyának:
A fent említett tápok közül néhánynak a leírását meg tudod nézni itt, és rendelni is tudsz belőlük:
De van több oldal is, pl.:
13/L
Azért a HD és a Friskies öszehasonlítását durvának találom.. Sokkal jobb táp-bár szerintem csak közepes..
A táp akkor jó, ha részletes összetevő felsorolást látsz-%-ra lebontva, nemcsak fehérje stb.. Nincs benne: cukor - se karamell, fruktóz és társai;színezék sem, ízfokozók, állati melléktermék és nincs benne mesterséges adalékanyag, főként pedig tartósítószer!!
Én a gabonamentes tápokra szavazok, de nem minden kutya gyomra bírja.
Ezek alapján (én sorrendem):Orijen, Taste of the Wild, Natural & Delicious, Acana gabonamnetesek, Brit care.Jó még: Applaws, Luposan, Platinum, Dado, Cibau...
Az amerikai dogfoodanalysis.com oldalon megtalálod az 1-6 csillaggal értékelt tápokat. (Persze sok nem kapható közülük nálunk).
Ja, és RC szerintem túl drága (pro plan is) a beltartalomhoz képest..
Köszönöm a válaszokat!
És mi a gond a gabonával? A kutyák nagyon sokszor kapnak pl rizst, tésztát és prémium tápoknál is láttam olyat, hogy rizs van benne.
A Frikies-nél mi is meglepődtünk, mert mindenhol azt írják, hogy az a legrosszabb tápok egyike. Egyedül a foszfort nem találtuk meg rajta, szinte minden másból több volt mint a HD-ban.
Aztán azt is olvastam, hogy egyes nyomelemek, pl szelén nagy mennyiségben toxikusak, azt is szeretném azért elkerülni. :-)
A legjobbak a gabonamentes tápok, taste of the wild, orijen, acana gabonamentes, brit care, natural and delicious.
Ezek után jönnek minőségben azok a tápok, melyek ugyan már tartalmaznak gabonát, de nem abból áll szinte az egész táp. Az összetevőket megnézve mindenképp hús van első összetevőként felsorolva, ebből is a legjobb a dehidratált hústartalomnak a feltüntetése (a friss hús 80%-ban víz és a maradék 20%ban hasznosítható fehérje csak, a víz meg ugye a feldolgozás során eltűnik a tápból). Most itt el lehetne kezdeni sorolni, hogy mik a jók még, de a legjobbakat kérdezted.
Ha tudsz angolul akkor érdemes a [link] -on megnézni pár tápnak a besorolását és hogy mi alapján értékelték őket (amerikai-kanadai tápok adatbázisa, a brit és farmina... tápok sajnos nincsenek benne, de pedigree, royal, acana, orijen...igen, így kiindulásnak tényleg jó).
A kutya nem eszik gabonát, mivel ragadozó, pontosabban dögevőkhöz áll közelebb. Igaz, megeszi a farkas is a zsákmányállat beleit-amiben fűfélék vannak, nem igazán gabona. Nem tudják megemészteni rendesen!! Nekik az állati fehérje, zsír stb kell!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!