Gonosz vagyok, ha arra várok, hogy harapjanak meg már valakit végre a szomszéd kutyái?
Én szóltam neki, hogy nem kellene az utcára kiengedni a láncon élő agresszív támadós kutyáit.
De meg se hallotta amit mondtam szelektív hallás mint a kutyáknál működött.
És a kutyái támadnak az autókra, motorosokra kergetik őket harapnák a kerekeit ki.
Arra várok, hogy valakit megharapjanak, és akkor majd el kell vinni őket, és oda menjek a szomszédhoz, mosolyogva, hogy "Látod látod... én szóltam! :)"
Gonosz vagyok ha erre várok?
Igen, gonosz! Inkább a kutyarartás jogszabályát kéne az orra előtt lobogtatni, nem pedig azt várni, hogy valaki megsérüljön...még mielőtt te leszel az vagy valamelyik hozzárartozód!
Félreértés ne essék, nekem is herótom van a lakóhelyemen lézengő kutyáktól, akiknek tudom is ki a gazdája, de rosszat akkor sem kívánnék. Az önkormányzat intézkedhet (ha faluról van szó). Városban nem tudom ki az illetékes.
Intézd törvényesen, csinálj több dátumos fényképet arról, hogy kutyái utcán felügyelet nélkül vannak, jó ha olyat sikerül, ahol éppen agresszívak, önkormányzat közterület-felügyeletének jelentsd be, hogy a kutyái veszélyeztetnek, ezért kéred intézkedésüket.
2012. évi II. törvény a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről
47. Veszélyeztetés kutyával
193. § (1) Aki a felügyelete alatt álló kutyát
a) a település belterületén felügyelet nélkül bocsátja közterületre, vagy kóborolni hagyja,
b)304 természeti és védett természeti területen, vagy vadászterületen - a vadászkutya és a triflakereső kutya kivételével - póráz nélkül elengedi vagy kóborolni hagyja,
c) szájkosár és póráz nélkül közforgalmú közlekedési eszközön - vakvezető, illetve mozgáskorlátozottakat segítő kutya kivételével - szállítja,
d) élelmiszer-elárusító üzletbe, közfürdő területére vagy játszótérre - vakvezető, illetve mozgáskorlátozottakat segítő kutya kivételével - beenged, illetőleg bevisz,
szabálysértést követ el.
(2)305 Aki veszélyes ebét nem zárt helyen tartja, vagy nem helyez el a ház (lakás) bejáratán a veszélyes ebre utaló megfelelő figyelmeztető táblát, szabálysértést követ el.
(3)306 Az (1) és (2) bekezdésben meghatározott szabálysértés miatt a közterület-felügyelő, természeti és védett természeti területen a természetvédelmi őr, helyi jelentőségű védett természeti területen az önkormányzati természetvédelmi őr, továbbá a mezőőr is szabhat ki helyszíni bírságot.
Jelentsd fel rendőrségen, vagy egyébb hivatalos szerveknél, polgármesteri, stb.Vagy a helyi állatvédőknél/gyepmesternél például.Annak több hatása lesz.Lehet, hogy befogják, elviszik az ebjeit, vagy megbüntetik őt!
Ha a kutyák megharapnak valakit, annak semmi hatása nem lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!