Felvilágosítást adhatok a szomszédomnak, hogy sétáltatni iy kellene azt a kutyát, nem caak beszélni hozzá, mint egy gyerekhez? Venné a lapot?
Láncon van, órákig ugatását hallgatom, a szomszéd itthon van fél napot, ha nem egész nap, vannak 4 en egyik sem viszi sétálni a kutyát, rá érnek, nincs bajuk a mozgással, csak lesz@rjak a kutyát.
De bezzeg beszélni tudnak a kutyához!
Számtalanszor hallom, hogy " szia drágám, hát de szép vagy, de szééép!" megvakarja fülét és ennyi a törődés. Enn
i adnak neki.
És órákig csahol a kutya ha nincs senki az utcán akkor is.
Én meg kénytelen vagyok hallgatni mert gyesen vagyok!
Felvilágosítást adhatok, hogy mozgatni is kéne azt a kutyát, nem caak dicsérini?
Vagy nem értenék?
Bárkinek adhatsz "felvilágosítást", de szerintem első körben jobban megérné pozitívan állni a dologhoz és nem beleszólni az életükbe, csak megkérdezni, miért nem viszik sétálni és hogy őket nem zavarja-e az ugatás.
Aztán később be lehet keményíteni és jönni a lánc hosszával, meg azzal, hogy állandó jelleggel tilos kutyát láncon tartani.
A kioktatást senki sem szereti és elérni se lehet vele semmit.
Szóval ne kérdőre vonással próbálkozz, hanem rávezetéssel: "De aranyos kutya! Neki melyik a kedvenc sétaútvonala? A barátnőm kutyája hátraszaltózik, ha meglátja a pórázt, annyira aranyosak, amikor így örülnek a sétának, látszik, mennyire fontos nekik."
Így rá van vezetve, hogy a kutyának fontos. Lehet, hogy hazudik valamit, mert elszégyelli magát, de másnap elképzelhető, hogy elgondolkozik és tényleg elviszi a kutyát.
Adhatsz neki, de tapasztalatból mondom, hogy a falun élők 90%-a tesz magasról a kutyájára. Ha van eszük, és valóban szeretik a kutyát, belátják, hogy igazad van.
A láncon tartás egyébként tényleg állatkínzás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!