Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek egy túl játékos...

Szerintetek egy túl játékos nagy kutyának kínzás egy elektromos nyakörv? (Néha)

Figyelt kérdés
2014. máj. 10. 20:57
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
akumival értek egyet. Nem feltétlenül állatkínzás. Bár nem tudom, mennyi volt van ezekben, de gondolom nem 220. A lovaknál villanypásztort használnak és az is éppen, hogy csak megcsíp. Na, mondjuk azért mert játékos egy kutya nem hiszem, hogy ez lenne a megoldás. Ha játékos le kell fárasztani. Játszani kell vele, el kell vinni hosszú sétákra, és tanítani kell.
2014. máj. 10. 22:35
 12/18 anonim ***** válasza:
A nyakörv általában 4000-6000 voltos, a lovak villanypásztora akár 10.000 voltos vagy több is lehet, de igazából nem is a feszültség a legfontosabb tényező, hanem a tárolt energia, amit joule-ban mérnek.
2014. máj. 10. 22:47
 13/18 anonim ***** válasza:
77%

Nekem is "túl játékos" kutyám van. És pont emiatt szeretem. Van egy jó módszerem: sokat játszom vele, illetve olyan közegbe viszem, ahol kiélheti a játékosságát, mozoghat.

Szerintem nincs túl játékos kutya, max olyan, akivel nem foglalkoznak eleget, lusták rá időt szánni.

Ebből kiindulva úgy gondolom, hogy egy lusta, tuskó ember elektromos nyakörvet rak a kutyájára... ahogy előttem írták: "rázassa vele a pélóját". :D

2014. máj. 10. 23:31
 14/18 anonim ***** válasza:

Egyébként volt olyan idő, amikor a bolondnak titulált embereket, depressziót, mindenféle dolgot elektrosokkal kezeltek... biztosan eredményes volt bizonyos szempontból... hogy humánus volt e, azt kétlem.

Ebben a szituációban, ha egy illető, egy ebet a "játékossága" miatt akar elektrosokkolni (kínozni), akkor azt az embert tartanám bolondnak. Szubjektíve.

2014. máj. 10. 23:35
 15/18 anonim ***** válasza:
Az elektrosokk és az elektromos nyakörv teljesen különböző dolgok. A nyakörv szimplán csak egy kellemetlen inger, egy büntetés és nics maradandó élettani hatása.
2014. máj. 10. 23:49
 16/18 anonim ***** válasza:

különbség is van az emberi idegrendszer, és egy kutya idegrendszere között. Nem biztos hogy nekik egy elektromos nyakörv okozta ütés, random pillanatban, egy kis "kellemetlenség".

AMúgy sejtettem hogy egyből lesz aki elmésen rávilágít, hogy az elektrosokk és a nyakörv nem ugyanaz... köszi.

Nem ez lett volna a lényeg.

Kb egy helyzetben használnék elektromos nyakörvet, bár akkor sem: ha agresszív lenne a kutya , és meg akarnám akadályozni, hogy másban kárt tegyen.

Nyakörv helyett van rehabilitáció/szocializáció.

Hogy ne üsse el a kamion: nem engedem el, csak biztonságos helyen.

Játékosságra elektromos nyakörv?

Ha te csinálsz valamit, és utána megráz az áram, szerintem utána kétszer is meg fogod gondolni, hogy csinálj e valamit. Pl szeretsz focizni, majd játék közben hirtelen megráz az áram... abbahagyod a játékot... és úgy érzed, ezzel meg lettél nevelve?

Ezzel azt akarom kihozni, hogy ez az eszköz nem nevelésre jó, hanem arra, hogy az állat ne csináljon, ne akarjon csinálni semmit.

2014. máj. 11. 05:56
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

A kérdező kommentje:

Létszi ne támadj már így le! Egy szóval se mondtam ,hogy az enyém a kutya,de nyelvtani helyesírást azért tanulhatnál...(!)

Enyhe paradoxon :D wtf is LETSZI na es mi az a nyelvtani helyesiras xD

2014. máj. 11. 09:05
 18/18 anonim ***** válasza:
Van, amikor az elektromos nyakörv jó ötlet, de ezt ennyi információ alapján megmondani lehetetlen. Amúgy is csak hozzáértő kiképző felügyelete mellett szabad alkalmazni, mert komoly károkat okozhat.
2014. máj. 11. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!