Kutyat szeretnenk kertes hazba. Kolyok koratol, es olyat ami jatekos, de azert a hazat is vedi es a meretevel tekintelyt parancsol az idegenek szemeben! Ti mit vennetek?
meg ami lenyeges,hogy ne legyen nagyon beteges fajta.
Olvastam,hogy a rottweiler nagyon hamar osszeszed minden fele betegseget,ezert is gondolkoztunk nagyon el rajta
Hogy a méretével tekintélyt parancsoljon, nagytestű kell legyen. Azok viszont általában betegesek. Amúgy mit tudnál biztosítani a kutyának? Mennyi tapasztalatod van? Mennyi a vásárlásra szánt keret? Ragaszkodsz a fajtatisztához, vagy jó menhelyi is.
Látatlanban azt tudom mondani, hogy ha normális tenyésztőtöl veszed, akkor kiszűrhető rengeteg betegség. A z apróhírdetési oldalakat felejtsd el. Első tippem menhelyi keverék lenne,de ha enm, akkor berni pásztor, leonbergi.
Először is: nem fajtiszta, hanem fajtatiszta.
Ilyen kutyákat csak tenyésztőnél kapsz, 100 ezer ft környékén kezdődik. A tenyésztő ad hozzá chipet, oltásokat, oltási könyvet, törzskönyvet (enélkül a fajtatiszta kutyád csak fajtajellegű keverék, nem pedig fölösleges pénzkidobás az a papír).
A rottweiler jó választás lenne, de mivel első kutya, nem ajánlom. Ahhoz nagyon kemény kéz, és határozott gazdi kell. A német dog nem rossz választás, de kertben nem tartható a szőre miatt. Kaukázusi jutott még eszembe, de ahhoz is határozott gazda kell.
Viszont ha meg tudjátok oldani, hogy kutyasuliba elviszitek, akkor könnyebb dolgotok lesz.
Nekünk 14 ébig élt a Golden rottweiler kutyánk. Nagyon szerettük.Pont olyan volt amit leírtál.
Nem kényeztettük, de szerettük. Minden oltást megkapott.Nem volt vele semmi gond a haláláig, mert térdizület rákban hunyt el.Aevészetével sem csinéltunk nagy ügyet az első perctől kezde. Reggel tápot , este pedig valami meleg kaját kapott. Ez áztatott kenyér volt kajamaradékkal. Persze vettünk dobozos kaját is , ezt is áztatott kenyérrel adtuk. Bundáját fésültük néha, nem vittük kozmetikushoz. Így is szép volt , sokan dicsérték.
9-es vagyok
Bocs Golden retriever kutyánk volt !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!