Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyat szeretnenk kertes...

Kutyat szeretnenk kertes hazba. Kolyok koratol, es olyat ami jatekos, de azert a hazat is vedi es a meretevel tekintelyt parancsol az idegenek szemeben! Ti mit vennetek?

Figyelt kérdés
Mi rottweiler-re gondoltunk eloszor,de meg nem jutottunk elhatarozasra.Ezert kerem a velemenyeteket.
2014. ápr. 29. 08:43
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt mondom, hogy felnőtt kutyát hozz el menhelyről.

- Már nem nő tovább :)

- Ismert a temperamentuma

- Nem kell a kiskori, kamaszkori hülyeségeivel szenvedni

- A legtöbb menhely csak ivartalanítva ad ki kutyát. Oltásokat, chipet természetesen megkapja. Ezért általában jelképes összeget kérnek el.

- Normális menhelyen nem érdeke a dolgozóknak minél hamarabb megszabadulni a kutyától, nehogy visszakerüljön hozzájuk. Ha ismert(!) problémája van a kutyának (domináns, szökős, veszett nagy mozgásigényű, nem ismeri a pórázfegyelmet, lakberendezői hajlamai vannak stb.) azt elmondják.

- A közhiedelemmel ellentétben a felnőtt kutyákat is kiválóan lehet tanítani.

- Kiskutya esetében a menhelyen dolgozók is csak tippelni tudnak a felnőttkori méretre.

Szóval ha nem vagytok kifejezetten egy fajtába szerelmesek, ajánlom, hogy nézzetek szét a környékbeli menhelyeken.

Mivel "házőrzőt" keresel azért álljon itt, hogy egy riasztó jóval biztonságosabb és kevésbé macerás: a kutyát le lehet mérgezni.

2014. ápr. 29. 14:27
 22/25 Akiteki ***** válasza:
16-os: Egyszer gyere el hozzánk és nyúlj a kilincshez. Bemutatom a magyar agarat. :)
2014. ápr. 29. 14:31
 23/25 anonim ***** válasza:
Attól, hogy te elvadítottál egy funkciója alapján emberrel szemben semmi agresszivitást nem mutatható fajtát, az a te dolgod. Attól még nem házőrző fajta. És ha odamenne egy valódi behatoló, akkor sem házőrzőként viselkedne, hanem elfutna.
2014. ápr. 29. 23:20
 24/25 Szilvi & Argos ***** válasza:
Többieket kiegészítve: első kutyával MINDENKÉPPEN járjatok kutyaiskolába, vagy hívjatok házhoz oktatót! :)
2014. ápr. 30. 16:13
 25/25 anonim ***** válasza:

Én az óriás schnauzert is tudom javasolni. Nagyon játékos és tekintélyt parancsoló. Igazi nagy gyerek. :)

Azonban nagyon tekintélyelvű kutya is egyben, így akár felnőtt akár kölök példányt választanál, rögtön le kell vele tisztázni az alapokat.

A szőre is odafigyelést és rendszeres ápolást igényel.

A trimmelés és a heti három, de inkább négyszeri alapos szőrgondozás nem elhanyagolható!

Szerintem igazi családi kutya: család női tagjai szeretik igazgatni és csinosítgani a szőrét, az férfiak szeretik vinni a kutyasuliba (ennek a helynek egyébként ez az egyik sztárkutyafajtája), és a gyerekeknek igazi jóbarátja és örzője tud lenni.

Egy kicsit sok idő ameddig beérik és felnőtt, komoly kutya lesz, de megéri!

Én nagyon szeretem az enyémet és örülök, hogy ezt a fajtá választottam.

(Nagyon fontos, hogy a kutya amit választasz, jó helyről származzon és rendelkezzen minden, korának és fajtájának megfelelő papírral, igazolással és testi-szellemi adottsággal, ahogyan azt előttem már nagyon sokan leírták aminek örülök:) )

Remélem segíthettem!

2014. máj. 14. 22:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!