Szeretnék venni egy Amerikai Staffordshire Terrier-t, de mindenképp jó helyről törzskönyveset. Nem tudtok Borsod megyébe ilyet?
A staff nincs betiltva,a pitbull van,két külön fajta.
Nem nehezebben kezelhető kutyák más terriereknél,de kutyaiskola biztos,hogy kell nekik.
15 éves lány segítség nélkül nem biztos,hogy boldogul velük.
Márpedig nehezebben kezelhető, tapasztalatból mondom. Nem irányító típusú gazda kezébe nem való, mert már kölyökkorában a fejére nő. Nem véletlenül olvasni olyan sok helyen, hogy azt javasolják, csak tapasztalt állattartók vegyenek ilyet.
(Más: a pitbullal pedig rokonságban van, szóval nem sok köztük a jellembeli különbség.)
OFF.:
Az Amerikai Staffordshire Terrierek és a törvény
Mivel az Amstaffok a Bull és Terrier család tagjai, tartásukat gyakrak törvények szabályozzák. Ezek a jogszabályok országról országra változnak, a faj tartásának korlátozásától egésszen a betiltásáig. Habár e törvények eredményessége vitatott.[13] Magyarországon a 35/1997.(II. 26.) Kormány rendelet szabályozza a veszélyesnek minősített ebek tartását. Eszerint a "nem törzskönyvezett pit bull terrier jellegű ebek" tartása és tenyésztése tiltott. Egy törzskönyv nélküli Amstaff ebbe a kategóriába esik.[14]
Mellesleg nekem is ilyen kutyám van, egy roti kíséretében. Mi úgy fogadtuk be kölyökként, mert előző tulajdonosánál túlságosan sok kárt csinált. Megneveltük, azóta, beilleszkedett a "falkába". Nevelése nem volt túl nehéz, mert nagyon okos állat. Azóta megszületett kisfiam, és a ő és ez a kutya a világ legjobb barátja. A kutya szájából akár a falatot is kiveheti, a hátára felmászik...Most másfél éves a fiam. Igaz, mivel ekkora termetű kutyáink vannak, csak felügyelni kell, nehogy véletlen feltaszítsák őt. Abszolút nem mentőzésből tartom őket, nem hiszem, hogy egy ilyen kutyit csak mentőzésből lehet tartani. Számunkra ő is családtag..
A fiamtól mindent eltűrnek, elnéznek. Nagyon figyelnek a gyerekre, és tisztában vannak azzal, hogy könnyen felőkhetnék, de nagyon intelligensen viselkednek a közelükben..
Ha megveszed a kutyát figyelj rá jól, hogy mindennapi mozgása meglegyen, mert az elengedhetetlen számukra, és a kerítés jól zárható és elég magas legyen, nehogy kiugorjanak, és a szomszéd udvarában esetleg rendet rakjanak a baromfik között..(nem tudom hol laksz..)
Ugye tudjuk, a vér nem válik vízzé, és nem lehet belőlük sehogyan sem kinevelni a gyilkolászási vágyat.. Mióta ő megvan légyegesen megcsappant a környék macska állománya...:S
itt válogathatsz kedvedre, de ha megengeded egy stafford tulaj véleményét akkor 15 évesen nem ajánlom hogy ilyet vegyél.Csak szigorú, következetes és jó fizikumú embernek ajánlom( persze vannak azért kivételek, mint a fenti is)mert bizony az utcán ha lehetősége van meg akarja mutatni ki az úr,keresi a harc lehetőségét.
Szerintem ez nevelés kérdése. Nem gyilkoló gépet szeretnék nevelni és nem azért kell hogy menőzzek vele. Számomra család tag lenne a legjobb barátom. Nem ő az első kutyám tudom mit jelent a felelősség. Most is van egy pincsim (sajnos őt nem én választottam mert nálam nem itt kezdődik a kutya fogalma). Nem kertes házban lakom, de a németjuhászom ott van (mivel ki kellett vinni mikor öcsém megszületett mert akkor én még csak nyolc éves voltam és nem engedtek sétáltatni. Rex most 10 éves). Azért választottam az amstaff-ot, mert lenyűgöz a természetük, erejük. Szerintem az egyik legszebb és legcsodálatosabb kutya a világon. Volt már ilyen kutyával dolgom, mert ismerősöm nem tudta megnevelni rendesen. Nagyon sokat foglalkozok a kutyákkal és segítek másoknak is. Biztosra veszem, hogy nálam jó helye lenne egy ilyen kutyának. Később is szeretnék ilyen téren tevékenykedni, esetleg kiképző lenni.
(az utolsónak: köszi megnézem az oldalt!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!