Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért akar mindenki manapság...

Miért akar mindenki manapság border collie-t?

Figyelt kérdés
Csak engem idegesít, hogy rengeteg ember körében lett népszerű és azoknak a 3/4 nem fogja megadni nekik azt amit igazából kéne? - tisztelet a kivételnek -

2014. máj. 3. 11:08
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Szerintem ezerszer több yorki és spániel mászkál az utakon mint bc. Normális esetben az ember, olyan fajtát, egyedet választ, akinek minden meg tud adni amire szüksége van, és amilyen kutyával egyeznek "az elképzelések". Minden kutyát sajnálok, akit nem úgy tartanak, ahogy kellene, megérdemli. Én a yorki mániát nem bírom megérteni, de ízlések és pofonok.
2014. máj. 3. 17:12
 12/15 anonim ***** válasza:

Stafi,pit,yorki,csivi,bichonok és ezek keverékei szerintem még mindig többen vannak.

Egyébként,de idegesítő.De ez van.

Amúgy a cane corso is most kezd elindulni,meg újabban már boston terrieres érdeklődéssel is találkoztam.Még jó,hogy a bostont nem nagyon szapoítják és szaporítva is bőven 100 ezer,tenyésztőtől meg 250 és felette.

2014. máj. 3. 17:21
 13/15 anonim ***** válasza:
17:12 ketté kell választania azt aki csak sétáltatni viszi a kutyáját meg eldobálgatja neki a labdát, attól aki komolyan kutyázik. Na most a border az utóbbiak között baromira divatos. Azért amit mások mondtak, mert hogy a legokosabb fajtának tartják, meg azt látják, hogy csak borderrel lehet nyerni. Engem is nagyon idegesít, csak nem a fajta iránti jószándékból. Elszomorítónak tartom amikor vesz valaki egy kiváló, tehetséges, de esetleg ismeretlenebb, bonyolultabb fajtát, aztán belekóstol valami sportba, utána tuti, hogy reögtön beszerez másodiknak egy bordert, és eldobja az első fajta iránti hűségét. Igen lehangoló, semmi fantázia.
2014. máj. 3. 18:48
 14/15 anonim ***** válasza:

Én is border gazdi vagyok 3 éve, nem céllal vettem, hanem mert 8 éven keresztül rajongtam a fajtáért. Afféle mezei kutyás voltam (és részben vagyok is), aki a borderével túrázik, labdázik, bringázik és fut velem. De a fajtáért 13 éves korom óta rajongtam, mire "beszereztem" egyet eltelt 10 hosszú év (németországi rokonuknak dolgoztak a farmján ilyen kutyák). 2 éve kora körül kezdtem el vele agilityzni, nem vágyok sikerre. De meglepődéssel tapasztaltam, hogy az agilitysek világban minél jobban elterjed, és tényleg még az is bordert vesz előbb-utóbb, aki egy másfajtával nagyon szép sikereket futott be. Nem tudom ez miért van, de elcsodálkoztat.

Az elcseszéssel meg annyit, hogy meglehet nézni a mostani állományt, hát simán mondom, hogy nagyon rossz irányba halad, már ha el nem ért oda.

2014. máj. 3. 21:22
 15/15 anonim ***** válasza:
57%
Én a német juhászokat unom, meg hogy kutyasuliban őket istenítik, mintha más fajta nem is létezne :/
2014. máj. 4. 12:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!