Melyik kutya lenne a legjobb?
Szóval nagyon szeretnék egy kutyust, de vannak pár feltételeim:
-kisebb lakásban lakok, ezért csak kistestű jöhet szóba
-mivel edzésre meg előkészítőkre járok, ezért csak reggel suli előtt és este 6 után tudnám kivinni, hetente 5-ször tudom csak 3X
-ha lehet, akk kevésbé legyen "szőr hullató" mert az anyukám utálja://
Ezekkel a feltételekkel milyen kutyafajtát ajánlotok? Rendes válaszolóknak megy a pacsi:)))
Menhely. Onnan hozz kutyust. A kölyökkutyákat 2 óránként kell levinni, hogy szobatisztaságra szoktasd. Naponta 2x minimum le kell vinned, a séták minimum 30 percesek legyenek, ha ennél többre 1-2 óra le tudod vinni, az csak jó. Gondolom, nem jársz mindennap edzésre és előkészítőkre, így amikor több időd van, több időre is leviheted sétálni. A kutyának ugyanis kellenek az ingerek, hogy ismerkedjen más kutyákkal. Esetleg egy edzésről lemondhatsz a kutyád javára. Akkor három sétára is jutna idő :)
Minden kutya hullatja a szőrét valamennyire.
Igen, én is gondoltam a menhelyre:) Am kábé így tudnám gondozni, ha érdekel:
Hétfő: Reggel 20-30 perc séta, este 30-40 perc séta
Kedd: Reggel 20-30 perc séta, du. 45 perc séta, este 30 perc séta
Szerda: Reggel 20-30 perc séta, du. 15-20 perc séta, este 30-40 perc séta
Csütörtök: reggel 20 perc séta, du. 1 óra séta, este 15 p. séta
Péntek: reggel 15-20 p. séta, du. 15 p. séta, este 20-30 p. séta
Szombat: Egész nap ráérek :)
Vasárnap: Egész nap ráérek :)
Kb. így lenne, de ide csak a sétákat írtam :) Ez így sztetek jó lenne? Még kicsi, addig 2 óránként lemegyek vele. Mennyi idő kb. míg sz.tisztaságra nevelem?
Ez nem is rossz időbeosztás szerintem.
Változó. Úgy csináld, hogy ha lent végzi a dolgát, akkor hatalmas dicséret, örömködés, ha a lakásba, akkor takarítás.
Hülyeség. Napi 4-5 séta 3-4 órát ,persze. Akkor ez végül is utcai kutyatartás, ahol néha beviszik lakásba is.
Napi 2 sétával jól elvan egy kutya ,ismerősömék palotapincsijét munka előtt leviszik 15 percre aztán munka után újra 15-30 ra és ennyi. 12 éves most a kutya és semmi baja. De ezt a fajtát ha zavar a szőr ,nem ajánlom, akkor inkább egy mopsz mert rövid a szőre és nem ugrálós fajta.
Akkor drága kérdező,csinálj végig egy hetet úgy,hogy csak 2x pisilsz/mész wc-re és összesen 30-40 percet beszélgetsz más emberekkel,vagy szórakozol.
Az összes többi idődben unatkozz,meg tartogasd a pisit.
Egy kistermetű kutya nem bírja ki eddig,de majd rájössz,ha körbehugyálja a lakást minden nap.
A kutya élete az általad leírt bontásban szenvedés lenne.
Egy yorkinak meg egy tacskónak pedig különösen.A yorki terrier,lételeme a mozgás-hiába kicsi.A tacskó pedig vadászkutya...ugye nem kell bemutatnom?
Vagy több idő (SÉTA!) a kutyára,vagy marad a plüss.
A "melyik?" kérdésedre pedig a menhelyen nézz szét a válasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!